Pazartesi, Mayıs 9

Iraklis Taraftarı Sokakta


Pankartta ne yazıyor bilmiyorum....

Haber geçen haftanın. Yunanistan Futbol Federasyonu Uefa Kriterlerine uymadıkları gerekçesiyle Iraklis ve Panionios kulüplerini küme düşürme kararı aldı.

Daha sonrasında bu iki kulübe, ek bir süre verildi. Panionıos bu ek süre içinde kendi yükümlülüklerini yerine getirdi ve ligde kaldı. Yasak onlar için kalktı. Ama Selanik takımı Iraklis için aynı şeyi söyleyemeyecğiz.

Geçtiğimiz çarşamba günü; tanınan ek süre doldu ve federasyon Iraklis'in küme düştüğünü açıkladı. Bu karardan sonra Selanik sokakları Iraklis taraftarları ile doldu. 8.000 taraftar meydanda buluştu; belediye binası basıldı, polis ile çatışmalar yaşandı, arabalar ve dükkanlarda hasarlar meydana geldi. Bazı taraftarlar ise Makedonya bayrağı açarak takımlarının Makedonya Ligi'nde oynamasını istemiş. (Kaynak: Tribün Dergi)


UEFA Kriteleri ilginç bir olay. Kriterlerin Selanik'te yansıması böyle oldu. Iraklis bir Oly-PAO-Aris-AEK-PAOK değil, yani Galatasaray, Beşiktaş da değil; fakat yine de önemli bir adım. Türkiye'de herhangi bir takım için böyle bir karar alınır mı, alınırsa da sokağa dökülen olur mu?

Hiç yorum yok: