Salı, Aralık 4

Ataman'ın Takımı


Maçtan önce Ergin Ataman, Lig Tv'ye taraftarı şikayet ediyordu. Maçın başlamasına 30 dakikadan biraz az zaman vardı ve salonun yarısı boştu. Hayal kırıklığına uğradı, normal şartlarda oynanan bütün maçları kazanmış bir takımın, pazar günü derbi maçta daha çok taraftara oynaması gerektiğini savunuyordu. Ataman isyanında haklı sayılırdı. Ama haksız bir noktası da vardı. Galatasaray taraftarı, geçen sene yarı finalde de salonu doldurmamıştı. Hatta dolduramamıştı değil doldurmamıştı. Kabul edelim, o dönem ufak bir şımarıklık vardı taraftarın üzerinde.

Pazar günü Ataman o açıklamaları yaptığı zaman bile salonda olan seyirci çok iyiydi. Fakat maç başına kadar o boşluklar da doldu. Tribünde yaklaşık 10.000 kişi vardı. Üstelik efektif bir seyirci topluluğu vardı. Takımdan bile daha iyiydi. Oysa son 1-2 yılda iyice gerilen Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde, Galatasaraylı'nın isteği, Beşiktaş'ı rahat bir oyunla farklı yenmekti. Derbi galibiyeti güzel olsa da takımın sarmadığını itiraf etmek gerekir.

Ataman, maçtan sonra Twitter'dan yaptığı açıklamada ise MVP'yi taraftara vererek maç öncesi yaptığı açıklamalardan sonra gönül almasını bildi. Hatta basın toplantısında sayı averajı ile ilgili sorulan soruya "Bizim yenilgimiz yok, Beşiktaş'ın ise 4 yenilgisi var. Haliyle Beşiktaş rakibimiz değil" diyerek taraftar damarına gazı verdi. Olay kapandı.

Daha önde "Vasat takımları yenerek galibiyet alıyorlar" diyen Beşiktaş yöneticisi Abdullah Sözer'in ise maç sonrası ne dediğini bilmiyorum.

Sonuç olarak, Galatasaray basketbol takımı yoluna kayıpsız devam ediyor. Taraftar desteği her geçen gün artıyor. Sezon başında yaşanan değişiklik kolay kabullenilmedi. Mahmuti'ye duyulan ilgiden dolayı Ataman kolay benimsenmedi. Belki de Ataman, Beşiktaş maçının öncesinde bu yüzden sitemliydi. Ama yine de alınan sonuçlar ve hocanın açıklamaları bakışı değiştirdi. Artık o eski çatışmacı hava yok.

Bir Beşiktaşlı maçtan sonra, "Galatasaray taraftarı ne kadar omurgasız, geçen sene küfür ettiği adamı bağrına basıyor" tarzı bir şey yazmış. Daha önce de yazdım. Bir kere de duruşu olmayan biz olalım. Sadece dışardan gelenler için değil, Arda'sı, Bülent'i, Hakan'ı için bölünen bir taraftar grubunun bir kere haklı veya haksız bri antrenör için, Ataman için ortak tavır sergilemesi çok önemli. Gerçi basketbol ne kadar önemli diyeceksiniz ama işte birkaç senedir önemli bir branş haline geldi. Galatasaray basketbol takımı maç kazandığı zaman facebookta koyduk-çaktık-karga yazanlar çıkıyorsa, bu şubeye duyulan ilgi artmış demektir.

Az sonra T.Spot maçı için İpekçi'ye hareket edeceğiz. Kalablık bir tribün olacağını sanmıyorum. Ama koçu memnun etmek lazım. Bu sene Euroleague'de olamamak, geçen sene şampiyon olamamak, kaçan büyük fırsatlardı. Bu sene fırsatlar ufak hatalar yüzünden kaçmasın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ataman futbola geçecek falan deniyor ama ne kadar doğru bilemiyorum...şehir efsanesi olabilir...tam mourhinho olur