Cumartesi, Ocak 11

The Forgiven


Sonda söylenmesi gerekeni en başa yazalım; The Forgiven beklentimi karşılayamadı. Bu bir gerçek. İlgi çekici bir konu ve iyi bir oyuncu kadrosuyla daha iyisini beklerdim. IMDB puanı olan 5.9'a da çok fazla karşı çıkacak değilim. Fakat Türk sinema sitelerinde veya Ekşi Sözlük gibi oluşumlarda film hakkında çok az yorum, yazı buldum. Acaba ABD değil de İngiltere yapımı olması bunda etkili olmuş mudur?

Çok fazla eksik noktadan bahsedebilirim. Biraz fazla didaktik olmuş mesela. İyiler ve kötüler gözümüze çok fazla sokuluyor. Bunu yaparken dini motiflerden de çok fazla faydalanıyorlar. Bu da hoşumuza giden bir durum değil, zira kolaycılık gibi duruyor. Karakterler, olaylar geliştikçe değişmeye başlıyorlar ama onlarım değişimi olayların gelişiminden daha hızlı gerçekleşiyor.  Replikler çok klasik. Zaten birçok hapishane filmi ile benzerlik kurabiliriz. Biraz American History X, biraz In Name of the Father ve daha bir çoğu... Haliyle film sona erince aklımızda çok fazla bir detay kalmıyor. Güney Afrika'da geçtiğini, oraların ırkçılık dosyası ile alakalı olduğunu hatırlayıp detayları unutuyoruz.

Fakat hiç iyi noktası yok da diyemeyiz. Başta Eric Bana olmak üzere, çok iyi oyuncular var. Görsel yönetmenlik kısmında da gözümüzü doyurdular. Yine de yeter mi?  Beni için yeterli olmadı... Fakat bu kadar kıyıda köşede kalması da ilginç...

Hiç yorum yok: