Cuma, Ocak 1

Golo #11

Portekiz Ligi'nde yeni sezona yavaş yavaş dahil oluyoruz. Böylece geçen sezon yapmaya çalıştığımız seriye yeniden başlayabiliriz. Haftanın golünü seçmeye devam...

Geçen sezon salgından önce bu seriyi devam ettirme konusunda başarılıydık. Fakat sonra araya Corona girdi. Lig Haziran'da yeniden başlayınca da fikstür allak bullak oldu. Aslında güzeldi, her güne maç koydular ama bu sefer de 'haftanın herhangi bir şeyini' seçmek güçleşti.

Bu sezon da önce ligin ısınmasını bekledik. Artık başlayabiliriz.

Her zaman sol ayakla atılan gollerin avantajlı olduğunu belirtmiştim. Bu sezona da bir sol ayak golüyle başlamak ideal olacak. Fakat büyük ihtimalle birçok kişi hangi ayakla atıldığında bakmaksızın bana hak verecektir.

Braga'nın pek de golcü olmayan orta sahası Iuri Medeiros, ceza sahası dışından eski takımı Boavista'ya müthiş bir gol attı. Skor henüz 1-0, dakika da 15. Rakip savunmanın ona baskı yapmaması golün değerini düşürmez. Belki de ondan böyle bir vuruş beklemiyorlardı. Çıkarken kaptırılan toplar da dengeyi bozar. Zaten bu da gole ayrı bir güzellik katıyor. Topu kapan oyuncunun kendisi, süren kendisi, şutu çeken kendisi. Her şeyiyle onun golü. Top da çok güzel süzülüyor...

Medeiros için 'golcü değil' diyoruz ama bu sezon şimdiden üç gole ulaştı.  Kariyerinin en golcü sezonlarında 7-8'de kaldı. Bu sezon Carvalhal ile daha golcü bir kimliğe bürünebilir.

Bu hafta bir de mansiyon ödülü veriyoruz. Golün kendisi şık ama esas güzellik katan asist. Farense - Paços de Ferreira maçında ev sahibin ekibin beraberlik golünde 22 yaşındaki Madi Queta'nın Guti'yi anımsatan asisti şahane.

Bu arada haftanın en iyi performanslarından biri sergileyen Rodrigo Pinho (Maritimo) gol atamasa da haftanın golüne çok yaklaştı. Müthiş şutu üst direkten dönmeseydi, bu postun aktörü kendisi olabilirdi.


GOLO 2019-2020

Hiç yorum yok: