Pazartesi, Eylül 20

Kartalspor 0-0 Samsunspor


Maçın başlamasına 20 dakika kala Kartal Meydanı'ndan stada doğru yürürken kendimizi Samsun'da sandık. Samsunspor taraftarları maça çok büyük ilgi göstermişlerdi. Geçen sene Giresunspor maçında da deplasman tribünü bu kadar kalabalıktı. İstanbul'da yaşayan Karadenizliler kendi takımlarını buldukları zaman yalnız bırakmıyorlar.

Yine de maçın ev sahibi takımı Kartalspor'du ve Samsunspor klasik Hüseyin Kalpar anlayışına uygun oynadı. Kontra atağa yatkın bir futbol Samsunspor'un son 1 senedeki kimliği. Buna uygun futbolcular da yok değil. Akeem Agbetu ve Zenke bu tarz futbolcular. Ama belki de ligin en iyi takım savunmalarından biri Kartalspor'da. Geri dörtlü ve önlerindeki defansif oyuncuların hepsi Kartal barlarında bodyguard olarak işe alınabilirler. İri fizikli Hamza, Mehmet, Serkan, Erhan, Muhammed, kolay kolay adam geçirecek futbolcular değil.

Yine de Agbetu'nun Kartalspor savunmasını yıprattığını, özellikle ikinci yarıda Kartalspor'un sağ tarafını felç ettiğini söylemek lazım. Bu dakikalarda fatura sağ kanat oynayan Aydın'a patladı. Bek Hamza'nın açıklarını kapatmaya çalışan ama pek de paşaramayan Aydın, tribünden baya tepki yedi. Oysa Aydın'ın işi bu değildi. Ergün Penbe'de yorulan ve dağılan Aydın'ı oyundan aldı. Agbetu'nun tek eksiği ise kaleye gitmeyi fazla düşünmemesi. Kenarlarda çok takılıyor. Biraz dik oynasa daha fazla tehlike yaratırdı.

Geçen sene kasım ayında kadro dışı kalan Sercan Temizyürek yaklaşık 1 sene sonra (geçen hafta yarıda kalan Mersin İY maçını saymazsak) ilk defa Samsunspor forması giydi. 10 numaralı formayı sırtına geçiren Sercan takımını da 10 kişi oynattı diyebiliriz. Hiçbir etkisi yoktu. Sadece ilk yarıda, sol çizgide topla buluşunca yapmaya çalıştığı Celil ortası tribünleri güldürdü, nostalji yaşattı. Kartal halkı bile "ulan o çocuk Celil mi yoksa" sorusunu birbirine sormaya başladı. Celil etkisi Samsunspor'da hala var demek ki, genç futbolcular Celil'den, Serkan Aykut'tan etkileniyorlar Ve belki de o kuşağın en başarılı ve tek aktif futbolcusu Cenk İşler yeniden Samsunspor'da. Buna rağmen Hüseyin Kalpar bu maçta ona şans vermedi.

Maçta fazla pozisyon olmadı. Galibiyete çok yaklaşan bir takım olmadı. Samsunspor'un iki tane fırsatı vardı, ikisinde de kaleci Kaya başarılıydı. Kritik kurtarışlarla kaza kurşununa izin vermedi. Bu sonuçla Samsunspor oynadığı 3 maçta da gol yememiş oldu. Tek golünü Altay'a attı. Kartalspor'un ise ilk 3 maçını 0-0 noktalamış oldu. Samsunspor hücum yollarında daha potansiyelli futbolculara sahip. Kartalspor'un ise bu konuda sıkıntısı var. Geçen sezon oynadığı futbolla göz kamaştıran Okan Yıldız'ın A2 takımda oynaması sıkıntı. Yakubu, Efecan ve hatta Tayfun Seven takımdan ayrılmışken takıma hücum anlamında kan yapabilecek futbolcu Okan olabilirdi. Kartalspor bir sonraki iç saha maçını büyük hedefli Karşıyaka'ya karşı oynayacak. Bu maçta Kartalspor'un bu sezonki hedefini daha iyi anlayabiliriz.

Son 3 sezonu da Apertura-Clasura gibi 2 farklı sezon olarak geçiren, ilk yarılarda yükselen, ikinci yarıda çöken Kartalspor bu sene çok heyecan vermeyecek belki ama çok fazla da sıkıntı çekmeyecek. Ergün Penbe'nin ilk etapta katkısı bu olmuş.

Bu arada Ergün Penbe hatrına mı bilinmez ama takım her sahaya çıkışında I will survive çalması da hoş oldu. "Galatasaray'ımızın golü 67 numaralı formasıyla Penbeee....."

Hiç yorum yok: