Pazartesi, Kasım 5

Pozisyona Girmese Daha İyi


Beşiktaş - Mersin İdman Yurdu maçında konuk takımın en çok umut bağladığı, hatta belki de tek güvendiği adam Mert Nobre'ydi. Sadece Mersinliler için değil, Romanya ve Macaristan maçlarından sonra milli takım için bile adı düşünülür hale gelmişti. Mert Nobre iki sezon önce İnönü'de Beşiktaş forması giyiyordu ve her maç yuhalanacak hale geliyordu. Facebook'ta ve forumlarda geçilen dalgaların haddi hesabı yoktu.

Nobre gitti, Almeida geldi.

Almeida çok beğendiğim bir forvet değil. Daha iyileri bulunur. Ama kötü bir forvet de değil. Bazı takımlarda bazı işleri yapabilecek adamlara ihtiyaç vardır. 2012-13 sezonu Beşiktaş'ı için en uygun forvetlerden biri Almeida'dır. Oyun karakteri buna çok uygun. 

Beşiktaş'ta sadece saha içinde değil kulübün her kademesinde herkesin hemen hemen her şeyi yapması gerekiyor. Yani sadece 1 işi çok iyi yapan adama değil, her işi yeterli seviyede yapacak adamlara ihtiyaç var. Saha içine vuracaksak, Hilbert sadece bek(arka) olmayacak, sürekli bindirecek, Fernandes 10 numara olmayacak adam da kovalayacak, Olcay gerekirse savunmadaki son adam olacak, Uğur Boral asist yapacak dönüşte adamı karşılayacak, Sivok duran topta çıkıp gol atacak. Almeida'da da bu tarz bir karaktarde bir isim zaten. Stoperlerle kavga ediyor, orta sahadan top alıyor, geriden gelenlere koşu yolu açıyor, hava toplarını indiriyor, e gol de atıyor. Karşı karşıya da kaçırsın.

Bu kadar yazdık, nedeni dün son dakikada yaşanan pozisyon. Bütün maç müthiş işler yapan, gol hanesine 1 rakam daha ekleyen Hugo, son dakikada, 90 dakika deli gibi mücadele ettiği maçın son anında attığı deparın sonunda topu yine kaleciye vurdu. Neyse ki maçta olan az sayıdaki taraftar, kemik tribüncüydü. Pozisyon kaçar kaçmaz moral tezahüratları yapıldı. Tıpkı 90'larda gol orucuna giren Hakan Şükür'ün kaçırdığı her golden sonra Sami Yen'de yaşananlar gibi.

Fakat pozisyonun internete yanısması aynı olmadı. Bunu yazan,  buna gülen adamdan ne hayır beklersin? Almeida'nın kazmalığı, işe yaramazlığı neredeyse TT olacaktı. Almeida, o pozisyona girmese bunların hiç biri yaşanmayacaktı. 'Feda" sezonunu yaşayan Beşiktaşlılar, Almeida'yı kaçrdıığı goller nedeniyle sevmiyor, beğenmiyor.

Şimdi son paragrafı yazmak gerekiyor. Üşendim. Siz ilk paragrafı bir daha okuyun.


Hiç yorum yok: