Pazar, Ocak 19

Dirty Dancing




80'lerin en kötü gençlik filmlerinden biri Dirty Dancing olabilir ama nedense çok sevilir. Bir kere; bir gençlik filminde baş rolde görebileceğiniz en çirkin kız buradadır. Patrick Swayze'ye lafım yok.  Genç kızların idolü olmak için yaratılmış. Bu film de tam ona uygun. Küçükken bale dersleri almış ve daha sonrasında bale yaptığı için onu hırpalayan çocuklarla başa çıkabilmek için vücut geliştirmiş. Böylece bildiğiniz adam haline gelmiş.

80'lerde çekilen bir filmin 60'ları anlatması ve benim bunu 21.yüzyılda izlemem hoş değil. Film de çok hoş değil. Ama bazen izlemekten sıkıldığınız bir filmde bile en ufak bir şey sizi çekebilir. Bazen bir sahne, bazen bir şarkı, bazen bir replik. Beni etkileyen de nedense bu oldu:


- Bitti... Sen ve ben çok şey gördük değil mi? Bubbah ve Zeda'nın öğrencilere ilk pastörize sütü dağıttıklarını, savaş yıllarında et alamadığımız günleri, ekonomik krizde hiçbir şey alamadığımızı....

- Çok şey değişti Max

- Bu güne kadar bu kadar eğişen şey olmamıştı. Her şey değişiyor ve bitiyor. Çocukların aileleriyle beraber gelip foxtrot dersi almak istediklerini mi sanıyorsun? Çocuklar artık Avrupa seyahati istiyor. Üç günde 22 ülke gezmeyi. Bu her şeyin kayıp gittiğini hissettiriyor.

Hiç yorum yok: