Cumartesi, Ekim 10

Fatih Terim'in gitmesini gerektiren 10 sebep

1) Onun yerinde kim olsa şimdiye dek çoktan kovulmuştu. Kendisini diğerlerinden ayıran krediyi de çoktan kaybetti.
2) Milli takıma, görev yaptığı süre boyunca bir oyun karakteri kazandıramadı. Son dakikada atılan şans golleri bitince, oyunu bırakmama pes etmeme muhabbeti de rafa kalkmış oldu. Tamam çok sevindik, bunda aslan payı muhakkak Fatih Terim’in, ama takım olarak iyi oluşumuzdan değil, kenar yönetiminin iyi oluşundan değil, şanslı oluşundan kaynaklanan bir şeydi 2008 yazında yaşananlar. Allah’ın bir lütfuydu.
3) Türk milli takımının hedef küçültmesine neden oldu. Cümle alem bu takımın Bosna Hersek ve benzeri rakiplerden potansiyel olarak üstün olduğunu biliyor.
4) Saha içindeki ve dışındaki tavırlarıyla milyonların antipatisini kazandı. Böyle bir adamın milli takım hocası olması kafadan yanlış. Fatih Terim’in kendisiyle de yüzleşmeye ihtiyacı var bence. Bir süre boşta kalmak iyi gelecektir.
5) Milli takım hocalığı her şeyden önce bir seçim işi. Oyuncu seçimleri açıklanamayacak kadar kötü oldu. Hep bir takım inatlar içinde oldu. Bugün Rusya’da tıkır tıkır gol atan Fatih’in yerine geldiğinden beri bekleneni veremeyen, formsuzluğun kitabını yazan Nihat’ın oynamasını nasıl izah edecek? Ya da bu Nihat ilk 11 iken, o Fatih nasıl kadroya bile çağırılmaz diyelim. Önder Turacı’nın stoper olduğu kadro hani…
6) Fatih Terim artık gerginliklerle beslenen bir adam haline geldi. Kimse onun bu başarısız tabloyu kabul edeceğini ve önümüzdeki dönemde değişeceğini düşünmüyor. Tabii ki Ermenistan maçından sonra hata benim tadında bir açıklama yapacaktır, hatadan ders almamak ama hatalıyım kabul ediyorum delikanlılığı zaten Fatih Terim karakterinin doğal bir reaksiyonu.
7) Türk milli takımının belli bir oyun şablonu, ne bileyim sistemi, bir taktiği yok. Tamamen bireysel performanslara bakıyoruz. Kader maçında, ne kadar yetenekli olursa olsun koskoca bir takımın 1987 doğumlu Arda Turan’ın ayağına bakması Arda için gurur verici olsa da bu takımın ayıbıdır, bu ayıp da Fatih Terim’e aittir.
8) Her galibiyet muhakkak birilerine gidiyor, mesaj içeriyor, her basın toplantısı imalarla dolu oluyor. Bu düello ortamından bu takımın kurtulması lazım.
9) Kadroda olanlardan bahsetmiyorum, olmayanları tartışmayacağım, olanıyla olmayanıyla, Arda’sıyla Tuncay’ıyla bu yetenekli kadro ve bu kadroda oynayabilecek bütün oyuncular Fatih Terim’den daha iyi bir hocayı hak ediyorlar.
10) Geçmiş geçmişte kalmıştır hadi bir çizgi çekelim diyelim. Peki gelecekten ümitli olan var mı? Fatih Terim’in bir şeyleri değiştireceğinden ümitli olan biri var mı acaba? Gelecek için de ümitsiz olmamız Fatih Terim’in gitmesi için en büyük sebeptir.

4 yorum:

Ocakçıyan dedi ki...

daha iyi bir isim , kim ?

peralta dedi ki...

türk olmayan, türkiye'de çalışmamış olan, sadece futbolu düşünen herhangi biri. yeni bir isim. rijkaard'ın gs camiası üzerinde yarattığı hava ve güveni hepimiz üzerinde yaratacak birisi.

mechastyler dedi ki...

Guus Hiddink :)

Temur dedi ki...

Yetenekli kadro tezine katılmıyorum. 96-2000 ve 2002 kadroları hatta 98'de kupaya gidemeyen kadro şu kadrodan çok daha dengeli ve kaliteli bir takım. Şu an 2-3 üst düzey oyuncunun yanında sürü ile vasat oyuncusu olan dengesiz bir yapı var.