Salı, Ekim 27

Şarkı


Bir laf vardır ya. Bir adamın gerçek yüzünü sarhoşken görürüsün diye. İşte derbi sonraları da bu işe yarıyor.

Fenerbahçeliler şu anda çok mutlu. Zafer sarhoşu. Hakları eğlenmeleri.

2002 öncesi hayatları stadyumun önünden geçmemiş, futbol topunu o yıllarda bomba diye karakola götürecek insanlar bügünlerde Saraçoğlu'nun en güzel koltuklarında kombine sahipleri. Bu profil, maç esnasında stadyumda eğlenirken, maçtan sonra da sanalda veya yüzyüze eğlenmeye ve bizi kızdırmaya çalışıyorlar.

Benim Galatasaraylı olmam gibi Fenerbahçeli olan, çocukluğundan beri kafayı tuttuğu takımla sıyırmış olan arkadaşlarımın bu sene çoğunun kombinesi yok. Hatta sanırım hiçbirinin yok. Saraçoğlu profilinden, daha doğrusu doğup büyüdüğü stadyumdan yavaş yavaş ayrılıyor o grup.

Saraçoğlu kitlesi bu sene "mor menekşe" isimli şarkıyla eğleniyor. Eğlensinler istedikleri gibi. Ama bizi de kızdırdıklarını sanıyorlar. O tüylerimi diken diken ediyor.

Mor menekşeyi üzerime nasıl alıyım, nasıl kızayım. Ne kadar yaratıcılıktan uzak. Fiorentina veya Orduspor taraftarı olsam tamam da bana niye koysun bu. Üstelik kasetten çalan bir şarkı mıdır bu derbinin eğlencesi? Nerededir yaratıcı tezahüratlar?

Karşıma geçip biri mor menekşeyi söyleyip, gülümserse, veya msnde o şarkıyı ima ederek muhabbet ederse, ciddi şekilde boşluğa düşüyorum. Hani, mahallede biri gelir, sizi korkuttuğunu sanır bir şaka yaparak, sonra da der ya "aahah bak nasıl korktu". Aynı onun gibi. Cevap veremiyorsunuz, içinizden de "bu adam eskiden bu kadar salak değildi" dersiniz ya, işte onun gibi. "Bak bak nasıl kızdı" diyor şarkıyı söyleyenler(veya hareketlerinden anlaşılıyor o düşünce). Dilim tutuluyor o esnada.

Yukarıda bahsettiğim Fenerbahçeli arkadaşlarım hala, bu 10 seneyi an an yaşayan, öncesini gören insanlar yani, hala beni kızdırmak için en iyi yolu kullanıyolar. Telefonu "Avrupa fatihiymiş Galatasaray" diye açıyorlar. Tribünden doğmuş bir tezahüratla. Sinirden deliye dönüyorum o zaman. Ama bir yandan da seviniyorum. Ezeli rakibimin tamamı boş değilmiş. Ve umarım, inşallah Seyrantepe'de biz bu hale dönüşmeyiz.

1 yorum:

highstanbul dedi ki...

bu yazı yazılırken de hala "sıcaksın" =) =)