Cumartesi, Ocak 23

Bizim Clasura


Bugün en sevdiğimiz ligin Türkiye Ligi olduğunu bir kez daha anladım. Kaliteli futbol, kaliteli futbolcular hatta kaliteli bir zemin bile yoktu. İngiltere, İspanya gibi değil. Ama burası bizim, bu heyecan bizim. Bu cennet, bu cehennem bizim.

Ara çok uzamış onu farkettim. En son Trabzonspor - Fenerbahçe maçı için Pizza Hut'da maç izlemiştik. Bir katta çokça Galatasaraylı ve az biraz Trabzonsporlu, bordo mavililerin golünü bekliyorduk. Aramızdaki tek Fenerbahçeli Peralta idi. Mekan Bağdat Caddesi. Çok ironik bir durumdu, kazanan onlar oldu.

Bu sefer açılışı yine aynı yerde yaptık. Masada 4 kişiyiz, bu sefer tek olan, tek Galatasaraylı benim. İşin kötü tarafı maçla ilgilenen kimse yok bizden başka. Yan masada 10 yaşındaki kız çocuklarının doğum günü partisi var. Aileler de orada. Ben ise 7 puan toplamış (3'ü Ankaraspor'dan) Denizlispor'un Kadıköy'de puan almasını bekliyorum. Bu maç için bile heyecanlanıyoruz.

Çocukların "happy birthday"ini, "siktir git", "amına koyım" tarzı çığlıklarımız bastırıyor. Arada FB-GS gerginliği yaşanıyor. İçten içe 27.hafta düşünülüyor ama kimse de dillendirmiyor şimdiden, belli. Daha 18.hafta. Maç Fenerbahçe'nin Denizlispor maçı. Bu heyecanı, bu sıyırmayı özlemişiz. Vazgeçmek mümkün değil.

Pazar günü Gaziantepspor maçı. Sami Yen'de. Daha 18.hafta. Fenerbahçe yendi. Şimdiden mesajlar yazılıyor. Kadro nasıl olsun, kim oynasın. Bunun gibi daha 16 hafta daha yaşanacak. Pardon, her geçen hafta sonunda bu günlerdeki rahatlığı arayacağız. Bu soğuk havalar ısınıdığı vakitlerde, kısa kollularla maça gittiğimiz günlerde belki de iki raki taraftar olarak aynı maçı beraber izlemeyeceğiz bile.

Türkiye Ligi bizim için ne La Liga'ya benzer ne EPL'ne. Avrupa Ligleri'ni izlemek bir hobidir, Türkiye Ligi ise bir yaşam tarzıdır. Ederi de 321 milyon dolardan daha fazladır. Paha biçilemez. Bugün bunu bir kez daha anladım. Bir Fenerbahçe-Denizlispor maçı işte. Hayata dair çok şey öğreniyoruz bu iki takım karşı karşıya geldiğinde.

Bir de bu soğuk havaya şaşıranlar var. Biz fikstür çekildiği gün biliyorduk. Gaziantepspor, İstanbul'a geldiğinde götümüz donar. Bu bir klasiktir. Hava olaylarını Türkiye Ligi'ne bağlamakla bir alakası yoktur.

Hiç yorum yok: