Çarşamba, Aralık 8

Teri Soğumadan

Hz. Muhammed'in hadisi vardır; "çalışanın hakkını teri soğumadan, anında verin". Futbolda hakedilen en büyük kazanç şampiyonluk kupalarıdır. Brezilya federasyonu da bunu uygulamış.

Pazar günü Fluminense şampiyon oldu. Hemen 1 gün sonra yapılan ödül töreninde ise şampiyonluk kupası verildi. Tabi onore edilenler sadece Fluminense oyuncuları değildi. Sezonun 11'i, gol kralı gibi ödüller de sahiplerini buldu. Muhakkak en güzeli, stadda taraftarla beraber kaldırılan kupadır. Ama 1 gün sonra yapılanı da iyi bir telafi yöntemi olabilir. Türkiye'de mayıs ayında şampiyon olan takımının ağustos ayında kupasına kavuştuğunu hatırlıyoruz.
Brezilya Ligi 2002'de yeniden yapılandı. Teknik direktör kıyımı ve kötü hakemlere rağmen ilgiyi üzerlerine topluyorlar. Genç yetenekler ile eski yıldızların toplandığı bir lig. Ezeli rekabetler, futbolu seven taraftarlar, ayrı renk katıyor. İletişim, tanıtım bölümünü de böyle hallediyorlar. Marka değeri konusu acaba orada nasıl tartışılıyordur?


Ödül olanlardan biri de Corinthians kulübüydü. Eylül ayında 100. yaşını kutlayan siyah-beyazlı takım, bu gecede özel olarak onore edildi. Güney Amerika siyasetinin önemli figürlerinden biri olan Lula Da Silva ödülü kulüp başkanı Anders Sanches'e veriyor. Lula, sıkı bir Corinthians taraftarıdır, daha önce de kulubün düzenlediği bir törene de katılmıştı..

Hiç yorum yok: