Cumartesi, Mayıs 1

Golo #29

Portekiz'de 30. hafta erken başladı ama hemen hızlıca 29. haftanın raporunu, daha doğrusu golünü verelim.

Haftanın golü için zorlandığımı kabul etmeliyim. Çok şahane goller yoktu, hatta az sayıda gol atıldı ama güzel goller vardı ve bu güzel goller birbirine yakındı.

Bir adım önde olan iki gol vardı. İlki Belenenses - Guimaraes maçında Afonso Sousa'nın attığı goldü. Gol güzel ama rakip savunmaya çarpıp çarpmadığını anlamadım. Sanki çarpmış gibi. Çarptıysa golün güzelliği biraz zedelenir. Çarpmadıysa hakkını yemiş olacağım, zira bu ihtimal nedeniyle birinciliği vermedim. Oysa güzel gol için tüm şartlar müsait. Ceza sahası dışından gelişine düzgün bir vuruş. İp gibi gidiyor top. Fakat o ihtimal yok mu; kafamızı çeliyor...

O yüzden ödül Famalicao - Tondela maçında atılan dört golden birine gitti. 20 yaşındaki Ekvadolu oyuncu Leonardo Campana'nın golü; tam 'akıl dolu gol' tanımına uyan cinsten. Pozisyon gelişirken hiç böyle sonlanacağını, böyle bir gol göreceğinizi beklemiyorsunuz. Zaten her zaman göreceğiniz cinsten bir gol değil. Tamam; şahane , harika, muhteşem bir gol de değil ama izlemesi çok keyifli. Az daha güme de gidiyordu ama VAR'dan gelen onayla Campana ve arkadaşları iki kere sevinç yaşadı.Öyle bir gol!

Campana, çoğu Famalicao oyuncusu gibi menajer Jorge Mendes'in Wolverhampton'a götürüp, getirdiği isimlerden. Tabi orada pek kendini gösteremedi ama henüz 20 yaşında olduğunu atlamamak lazım. Bu sezon kendisini çok fazla izleyemedik. Az maç yaptı, çoğunda da kenardan geldi. Fakat son iki maçında gollerini atmaya başladı. Ayrıca 13 numaralı formayı giymesi de değerli. İleride ismini daha çok duyabiliriz.

GOLO 11  GOLO 13  GOLO 15  GOLO 24  GOLO 26

Hiç yorum yok: