Pazar, Ocak 31

Golo #15


Düşük skorlu maçların ligi Portekiz'de bu hafta güzel gol seçmek için çok umutluyduk. Zira hafta sona erdiğinde golsüz .biten maç yoktu. Portekiz'de sık görülen bir durum değil. 9 maçta 19 gol de fena sayılmazdı. Fakat haftanın son maçına kadar 'güzel gol' diyebileceğimiz  bir gol çıkmadı. Belki Paços de Ferreira'nın Maritimo deplasmanında attığı gol dar alanda kısa paslaşmalar bakımından öne çıkabilirdi ama onun dışında bir aday da yoktu.

Ta ki son güne kadar. Haftanın bitmesine 13 dakika kala atılan haftanın son golü bizi kurtardı. Lider Sporting'in, Boavista deplasmanında Pedro Porro ile bulduğu gol muazzamdı. Adaysız haftayı kurtarmak için seçilen bir gol de değil. Gerçekten klas bir gol var ortada.

Ceza sahası dışına çıkan topu alıp, hemen yüzünü kaleye dönmesi bile  güzel ama tabi esas önemli olan vuruş kalitesi. Bir de golden sonra çıkan sesler, Porro'nun bağırışları ve gülüşü gole doğal bir sos da katıyor.

Pedro Porro henüz 21 yaşında. İspanya'nın alt yaş kategorilerinde kendini gösterdi. Bu sezon Sporting'e transfer oldu ve ligi domine eden takımın önemli oyuncularından birine dönüştü. Çok skorer bir oyuncu değil. En azından şimdilik. Onu bu köşede pek göremeyiz belki ama ileride adını sık sık duyarız.

GOLO #11

GOLO #13


Hiç yorum yok: