Perşembe, Eylül 2

Golo #4

Portekiz Ligi'nde bu hafta az gol atıldı. Henüz erken tabii (4. hafta) ama sezonun en düşük gol sayısına ulaşıldı. 9 maçta 17 kez ağlar havalandı. Üç golden fazla golün atıldığı maç yoktu. Dokuz maçın altısı 2.5 gol altı ile sonuçlandı. Bu arada bizim üst dediğimiz Braga - Guimaraes maçı da 0-0 sona eren tek mücadele oldu.

Yine de kısır bir hafta olmasına rağmen, en güzel golü seçme konusunda bu kadar kararsız kaldığım az hafta olmuştur. Gerçi diğer sekiz maçı boş verin. Kararsızlığım sadece tek maçla sınırlıydı. 1-1 biten Vizela - Boavista karşılaşmasında iki harika gol atıldı ve aralarından birini seçmek çok zordu.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. 51'de önce Boavista gol atıyor, sonra ev sahibi 74'te bir puanı kaptığı golü buluyor. İkisi de kaliteli goller. 

Genelde kararsız kaldığım gollerde golü atan oyuncunun ayağına bakarım. Sol ayakla atılan gol bir adım ne geçer. Fakat burada iki gol de sol ayakla atıldı.

Oyunculara çok hakim değilim ama Boavista'nın golünü atan Gustavo Sauer bu maçta sağ açık, Vizela'nın gol atan oyuncusu Koffi Kouao sağ bek oynadı. Sauer sanıyorum ters ayaklı bir açık ama Kouao'nun bek olarak terste oynayacağını sanmıyorum. 

Sonuç olarak karar vermek zor oldu. Ligin resmi Youtube kanalı Koffi'yi seçmiş. Ben de sırf bu yüzden diğer tarafı onurlandırmak istedim. Gol vuruşu zaten güzel ama golden önceki takibi ve rakipten topu kapması da ödüllendirilmeyi hak ediyordu. O yüzden Brezilyalı oyuncuda karar kıldık.

Bu arada 28 yaşındaki oyuncu geçen hafta da Santa Clara filelerini havalandırmıştı. Dört sezondur Portekiz'de, ve hiçbir sezonda iki golden fazlasını atamadı. Portekiz'de kişisel rekorunu kırması için önünde 30 uzun hafta var...

Geç gelen edit: Bu gol eylül ayının en güzel golü seçildi.

GOLO #2

Hiç yorum yok: