Perşembe, Ağustos 19

Golo #2

Portekiz'de sezonu açıyoruz.

Aslında sezon geçen hafta başlamıştı ama ben tatilde olduğum için maçlara bakamadım. İkinci haftada mesaiye başladık. İlk haftada atılan 19 golden sonra, bu sefer de 22 gol kaydedildi. Portekiz Ligi standartlarına göre üst üste böyle iki rakamın çıkması sevindirici. Neredeyse maç başına 3 gol ortalaması yakalanmış.

Buna rağmen bu hafta güzel gol izlemek pek mümkün olmadı. Ligin resmi hesabı, Gil Vicente'den Lino'nun Portimonense'ye attığı golü seçmiş. Kötü gol değil. Ceza sahasından düzgün bir vuruş. Fakat bir yandan da göze hoş gelmiyor. Bunda oyuncunun vuruş stili etkili. Sanki emaneten bir şut çekmiş de şansı yaver gitmiş gibi.

Benim favorim ise Belenenses - Maritimo maçındaydı. Martimo'nun yeni transferi Andre Vidigal, maçın henüz 11. dakikasında attığı şık golle takımını öne geçirdi. Golde savunma arkasına koşu var, çalım var, şık bir vuruş var. Başka zaman olsa haftanın golü seçilmesi mümkün olmayabilirdi ama rekabetin düşük olduğu haftada kendine yer buldu.

Geçen sezon 2.Lig'de, ondan öncesinde de Kıbrıs Rum Kesimi'nde top koşturan 23 yaşındaki Vidigal, bu golün dışında maçta da dikkat çekici işler yaptı. Bu sezon adından söz ettirebilir. Gerçi geçen sezonlardan anımsadığımız Maritimo, hücumu çok düşünen bir takım değildi. Zaten üç yıldır devam ettirdiğimiz serimize Maritimo'dan giren bir oyuncu da olmadı. Bu sorun Vidigal'in kendini göstermesini zorlaştırabilir ama diğer yandan da bir ilki gerçekleştirdi

Bakacağız. Attığı gol, şimdilik radara girmesini sağladı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

19 ve 22 rakam değil, sayı.

Teşekkürler.