Salı, Ekim 10

Karşı Konulamaz



Dün gece bloga birkaç yazı yazmak için heveslendim. Her şey çok uygundu. Eve erken gelmiştim, uykum da yoktu. Biraz Twitter'a bakarak, bu planımı gerçekleştirecektim ki; bu videoya denk geldim. Ve anında uykum geldi.

Gelmemesi de  mümkün değildi zaten. Normalde, en azından gece 2'ye kadar otururken 12'den sonra çöktüm. Haliyle hiçbir şey de yazamadım.

O zaman blog boş kalmasın dedim ve bütün o dünyanın sırrı veren yazıların yerine bu videoyu koymaya karar verdim. Umarım "Biz yüklüyoruz Youtube siliyor" durumu olmaz. Çünkü iktidarın pek istemediği görüntüler olabilir.

Yine de burada siyasi bir yazı çıkmaz. Çünkü normal bir durum var. Karşı konulamaz uykunun tatlılığını en iyi biz biliriz! Enseye bir ağırlık çöker, vücut artık kafayı taşıyamaz. Her şey enseden başlar. Ben böyle zamanlarda o uykudan arınmak için, tuzağa düşmemek adına, uyku açılsın diye sık sık ensemi yıkarım. Daha etkili olur yüzü yıkamaktan. En güzeli de toplu taşımada gelenidir. Hem yoluna devam edersin hem uyursun. Yeter ki yanındaki yolcuya kafanı düşürme. Gerçi bu videoyu izledikten sonra bu kaygı ortadan kalkar. Ne de olsa, semte giden 4 numaralı otobüste yanımıza Ukrayna cumhurbaşkanı oturmayacak.

Ukrayna demişken, Refet yine yollara düşüyor. Hayranlarına, ondan önce ilk biz duyuralım. Son günlerde blog ofisi faks yağmuruna tutulmuştu; "Nerede bu çocuk?" diyenlere cevap yetiştiremiyorduk. İşin aslını öğrendik, "Vizesiz yer var gidersen" demiş ve Lviv'e bilet almış. Açıkçası bu gezgin ruhu öne çıkaran bahaneler beni pek tatmin etmedi. Geçenlerde de tam kriz zamanı Katar'a gitmişti. Şimdi de Reis'in uyuya kaldığı yerlere gidiyor. Altından bir şey çıkar.

Bu arada videodaki en güzel uyku anını ankete açabiliriz. Benim favorim 1.20'den sonra gelen uyku. Artık kendini zorlamanın kalmadığı, bütün her şeyin kenara bırakıldığı anlar...

İzlerken uykum gelmişti ama yine de gece 04'te uyudum; o da ayrı. Şikayetçi değilim, kimse yanlış anlamasın... İyi uyku > çok uyku

Hiç yorum yok: