Pazar, Nisan 10

Tarihten Bir Yaprak

 

AS gazetesinin 22 Temmuz 2009 günündeki manşeti....

Karim Benzema, birkaç hafta önce 35 milyon euro'luk bonservis bedeliyle Lyon'dan Real Madrid'e transfer olmuş.

Real de, bir gün önce Britanya takımı Shamrock Rovers ile hazırlık maçı oynuyor. Karşılaşma 1-0 sona eriyor ve tek gol, beyaz forma ile ilk maçına çıkan 22 yaşındaki Benzema'dan geliyor.

AS gazetesinin muhabiri JL Guerrero karşılaşmanın ardından kolları sıvıyor ve Benzema hakkındaki yorumları derliyor. 

Fitili Marcelo ateşliyor, manşeti de o veriyor: "Benzema yeni Ronaldo olabilir"

O günlerde Benzema, Brezilyalı Ronaldo ile sık sık kıyaslanıyordu zaten. Her çıkış yapan genç yıldız, bir efsaneye benzetilir. Fransız oyuncunun karşısında ise birkaç yıldır, Lyon günlerinden itibaren Brezilyalı efsane yer alıyordu. Fakat o günlerde takımda yer alan Ronaldo; Portekizli olandı.

Benzema'nın iki Ronaldo arasındaki geçişini yazmıştık. Tekrar aynı konuya girmeyelim.

Fakat bir Temmuz günü kendini Real Madrid camiasına tanıtan genç oyuncunun, bugün kulüp tarihine geçmesi güzel bir öykü, bunu da ıskalamayalım. Herkese nasip olmuyor.

Haberin içinden devam edelim...

Real Madrid altyapısından yetişen ama önceki iki sezonu Almeria'da kiralık olarak geçiren ve kampa iki sezonda attığı 32 La Liga golüyle gelen Alvaro Negrodo, Shamrock maçında Benzema ile yan yana oynayan hücum oyuncularından biriydi. "O bir fizik harikası. Attığı gol dünya yıldızından" diyor. Ve bir ay sonra Sevilla'ya bonservisiyle gönderiliyor. Benzema'nn ilk kurbanı...

İdmanlarda onu savunmaya çalışan Metzelder, "O türünün tek örneği" ifadesini kullanıyor.

Üzüntü verici olan belki de Higuain'in demeci... Bir önceki sezon 22 gol atan Arjantinli, akranı Benzema nedeniyle önce yedek kulübesine sonra da sürgüne gideceğinden habersiz; "Benzema muhteşem, bu sezon bize çok yardımcı olacak" diyor. O sezon Benzema 9 gol atıyor, Higuain ise Cristiano'dan dört gol daha az atarak 29'da kalıyor. Fakat sonrası aynı ilerlemiyor...

2009 yazı, bir temmuz günü.

O yaz Madrid'e birçok uçak indi. Cristiano Ronaldo, Kaka ve Xabi Alonso o uçakların bazı yolcularıydı. Hepsi Madrid'den ayrıldı. Lyon'dan gelen Karim halen şehirde... Tüm övgüleri haklı çıkararak ve kulüp tarihine geçerek...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

15 sezon real'in 9 numarası olmak. insan daha ne ister..
kroos 2024 yazında bırakacağını açıkladı diye biliyorum.
benzema ve modric de bu tarihe kadar kontrat uzatabilirler.
ve sonra 3'ü de aynı anda bırakırsa bence güzel bir dönem kapanışı olur.

diğer yandan bence real haaland'ı almalı. futbolda sakatlık diye bir şey var. benzema yaşlandı artık. maç kaçırıyor. şimdiden kadroya katmak gerek. sonra geç olacaktır.

kutay dedi ki...

Ben Mbappe'ciyim.

Haaland'ın son dönemdeki sık sakatlıkları bir soru işareti oluşturacaktır. Ayrıca Fransa milli takımında Benzema ile Mbappe'nin ne kadar iyi anlaştığı görüldü.

Bence öncelik Mbappe olacak, öyle de olmalı. Yanına Haaland eklenirse ne ala ama şart değil))

Adsız dedi ki...

bu sene bile kaç maç kaçırdı benzema. haaland ile seneye rotasyon yaparlar.
mbappe zaten şart canım. ikisi de gelmeli diyorum ben.
ha belki sen solda vinicius sabit kalsın mbappe tamamen forvet olsun diyorsundur.. çünkü haaland mbappe ikilisi demek vinicius kulübeye demek. ne o ne de mbappe sağda mutlu olamaz.

kutay dedi ki...

yok benim mevkiden dolayı değil. Herhangi bir takımın Mbappe ile Haaland'ı beraber transfer edeceğini düşünemiyorum)) O yüzden tercih hakkımı Mbappe'den yana kullanıyorum.