Cumartesi, Nisan 30

Passenger 57

 


Wesley Snipes filmlerine 90'larda sık sık televizyonlarda denk gelmiş, az çok aşina olmuş ama hiçbirini tamamen izlememiştim. Sanırım ilk izlediğim film, yakın dönemde göz attığım Passanger 57 oldu.

Hem aksiyon filmlerine olan uzaklığım, hem Snipes'ı pek sevmemem hem de Türk televizyonlarda sık yayınlanan filmlerin kötü olduğunu düşünmeme neden olan önyargım; Passanger 57 için beklentilerimi düşük tutmamı sağladı.

Belki de en iyisi oldu. Bir kahvaltı sonrası düşük beklentiyle izlenen bir film için oldukça verimli çıktı. Heyecan duyduk senaryodan. Bir uçak kaçıran terör grubu ve tesadüfen uçakta olan ama onlara dur deme becerisine sahip olan kahramanımız arasında geçen çatışma bizi sürükledi.

Keşke tamamen uçakta geçseydi ama öyle olmadı. Filmin ikinci yarısında yer hizmetlerine katıldık. Lunaparklara bile girdik. Yine de fena değildi, hava değişimi oldu. 84 dakikalık süresi de yerindeydi. Daha fazlası sıkardı. Tam hap bir aksiyon filmi...

Wesley Snipes fena oynamamış. Yine de filmin iyisi Tom Sizemore'du. Ayrıca en genç halleriyle görebileceğimiz Elizabeth Hurley de (27) bu filmde boy gösteriyor. Fakat daha çok Alicia Silverstone'a benziyor!

En son beklentimin düşük kaldığı ama izlerken keyif aldığım aksiyon filmi Die Hard serisiydi sanırım. Passanger 57, onun ayarında değildi ama izlemkten pişman olmadım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

zamanında cine 5'te 3-4 kere izlediğim bir film. hey gidi cine 5 ne filmler verdi be. sıfır sansür. gündüz saatinde bile sevişme sahneleri kesilmeden.
500 sene geri gittik.