Salı, Nisan 12

Golo #29

 


Aynı hikayeyi bir daha yaşadık, bir daha yazacağız.

2022 başından beri yenilmeyen Gil Vicente, üst üst iki yenilgisini benzer senaryoların sonunda yaşadı. Geçen hafta Arouca deplasmanında olan bitenleri yazmıştık. Bu hafta kendi sahasında Moreirense'yi konuk ettiğinde de aynısı oldu.

Küme düşme hattındaki Moreirense 47.dakikada 10 kişi kaldı. Arouca da 45'te kırmızı görmüştü. Her iki kart çıktığında maçlarda skorlar 0-0'dı. Arouca 55 ve 59'da Andre'nin dublesiyle skoru 2-0'a taşıdı. Moreirense de 61-75'te iki gol buldu. Dubleyi yapan Gaziantep FK'dan bildiğimiz ve devre arasında Portekiz'e transfer olan Jefferson'du. Her iki oyuncunun da ikinci golleri çok güzeldi.

Gil Vicente her iki maçın son dakikasında attığı gollerle skoru 2-1'e taşıdı ama goller puana yeterli olmadı. Adeta deja-vu olduk. Bu tesadüf sayesinde ve ligimizden geçen bir isim olduğu için tercihimizi Jefferson'dan yana kullanıyoruz. 4.5 sezonun hatrı olsun artık...

Fakat, Sporting'in 20 yaşındaki sol stoperi Gonçalo Ignacio'nun golünü öne çıkarana da karşı çıkmayız. Aslında zaten normal şartlarda bu golü seçmemiz gerekirdi, zira sol ayakla atılan gollere ayrıcalık tanıdığımızı hiç saklamadık. Yine de Jefferson'un şutunda topun süzülüşü de seyirlikti.

Öte yandan haftanın asistini de es geçmek olmaz. Braga'ya Vizela deplasmanında üç puan getiren golün pasını topukla veren Ricardo Horta, 15 gol attığı sezona bir de krema kattı.

Bu arada Gil Vicente haftaya Famalicao deplasmanında... Simon Banza kolları sıvadı bile...


GOLO #28 GOLO #27

GOLO #25  GOLO #24

GOLO #22 GOLO #15

GOLO #14 GOLO #13

GOLO # 12 GOLO #11

GOLO #9 GOLO #8  

GOLO #7 GOLO #6 

GOLO #4 GOLO #2

Hiç yorum yok: