Çarşamba, Eylül 22

Golo #6


Yaklaşık üç yıldır istikrarsız bir şekilde olsa da bu seriye devam ediyorum. Portekiz Ligi'nde, bana göre haftanın en güzel golünü seçiyorum. Eğer, ara hafta gibi sıkışık bir dönem olmazsa maçların en azından özetlerini izliyorum. Fakat gözüme çarpan golü bloga atmak her zaman mümkün olmuyor.

Sözün özü, bu seriye başladığımızdan beri herhalde ilk defa bir oyuncu iki kere üst üste bu listeye girdi. Hatta belki de ilk defa bir oyuncu ikinci kez bir golünü buraya soktu. Gerçi Porto veya Benfica'dan birileri muhakkak ikilemiştir ama zaten Boavista gibi bir takımdan bunu başarmak çok önemli bir başarı.

Tabi bunda (iki kere üst üste olmasında) benim de payım var. Zira geçen haftaki golü girecek vakit bulamadım. Estoril'den Juan Manuel Boselli'nin sol ayakla attığı golünü es geçmek zorunda kaldık. 

Kısacası, 4. haftada Vizela ağlarına şık bir gol gönderen Gustavo Sauer, 6. haftada da Benfica'ya adeta füze yolladı.

Sauer bu sezon şimdiden üç gole ulaştı. Güney Kore Ligi'nde altı gol attığı 2016 sezonundan sonra en golcü dönemini yaşıyor. Önünde daha 28 hafta olduğunu düşünürsek kariyer rekorunu kırması muhtemel. Fakat benim en çok merak ettiğim, acaba bu kadar güzel gol atmaya devam edebilecek mi?

Brezilyalı oyuncu, Benfica maçında ceza sahası dışında önünde bulduğu topu tek vuruşla kaleye gönderdi. Skoru 1-1'e getirdi ama devamında beklenen oldu ve Benfica 3-1 kazandı. Skor bizim için önemli değil.

Gustavo Sauer'e dördüncü haftada sol ayağıyla gol attığı için biraz imtiyaz tanımıştım. Aynı hafta Koffi Kouao da güzel bir gol atmıştı. Kazananı ayak farkı belirmişti. Bu hafta buna gerek kalmadı. Lucas Fernandez ve Renat Dadashov da güzel goller kaydetti ama kazanan açık farkla belliydi.

GOLO #4

GOLO #2

Hiç yorum yok: