Cuma, Şubat 18

Golo #22

İşlerimizin yoğunluğu nedeniyle hem bloga hem de Portekiz Ligi'ne biraz ara vermiştik. Blogu hareketlendirdik, sıra Portekiz Ligi'nde...

Gerçi bu boşluk gibi gözüken zamanda ligi takibe devam ettik. O konuda kimsenin sıkıntısı olmasın. Fakat yorumlarımızı buraya aktaramadık. Ayrıca yılbaşından sonra fikstürün de çok fazla sıkışması, hakkaniyetli değerlendirmeler yapmayı da zorlaştırdı.

22. hafta ile beraber yeniden serimize devam edebiliriz. 18 takımın 11'i, bu hafta ya hiç gol atamadı ya da tek gol buldu. Gollerin bir kısmı penaltı veya duran top organizasyonuydu. Haliyle haftanın golü de bir duran toptan geldi.

Braga, kendi sahasında oynadığı Paços de Ferreira karşılaşmasının ilk yarısını 1-0 geride kapadı. Öne geçmiş bir Paços karşısında gol aramak, ligin en zor işlerinden biri. Braga da oldukça zorlandı. Fakat 67. dakikada aradığı golü, kaptanının sihirli ayağıyla buldu.

27 yaşındaki Ricardo Horta, bu sezon en verimli dönemini yaşıyor. Daha önce ligde en golcü sezonu 2019-20'ydi. 33 maçta 12 gol kaydetmişti. Bu sezon ise Paços maçına kadar  11 gol atmıştı. Yani rekor an meselesiydi.

Maçın 67. dakikada kazanılan serbest vuruşu filelere yolladı. Serbest vuruş golleri zaten estetik olarak bir adım öndedir ama bu gol türdeşlerinden de ayrılacak güzellikte. Öncelikle mesafe çok uzak. İkinci  detay olarak topun gidiş yönü ve hızı muazzam. Son olarak da topun filelerle buluştuğu yer (tam 90) pastanın üzerindeki krema...

Aynı zamanda maçta beraberliği yakalaması da önemli. Bir de kariyer rekorunu egale etmesini eklersek,  Horta için kusursuz bir andı...

Fakat bitti mi? Bitmedi! Horta maçın son dakikasında bir gol daha attı ve takımına galibiyeti getirdi.  Kariyer rekorunu da kırdı. Onun için muazzam bir hafta sonu oldu... Gol krallığı yarışında üçüncü sırada ama ikinci sıradaki Luis Diaz, lige veda etti. Bakalım Horta sezonu kaç golle tamamlayacak?

Geç gelen edit: Bu gol; Şubat ayının en iyi golü seçildi.

GOLO #15

GOLO #14 GOLO #13

GOLO # 12 GOLO #11

GOLO #9 GOLO #8  

GOLO #7 GOLO #6 

GOLO #4 GOLO #2

Hiç yorum yok: