Pazar, Kasım 14

Golo #11

Portekiz'de geçen hafta 34 gol atıldı ve sezonun rekoru kırıldı. Hatta belki de son yılların en gollü haftası bile yaşanmış  olabilir. Açıp bakmak lazım ama üşeniyorum.

Bu bereketli haftada güzel goller de geldi. 34 golün 11'i (yani neredeyse üçte biri) üç büyükler Benfica, Sporting ve Porto'dan geldi.

Benfica, Braga'yı 6-1 mağlup ederken şık goller attı. Jorge Jesus'un takımında ince ara pasları, uyumlu setler, klas gol vuruşları izledik. Deplasmanda Santa Clara'ya üç gol atan Porto da güzel goller kaydeden takımlardan biriydi. Başka haftalarda bu goller en üst sıraya yazılırdı. Fakat bu hafta biz başka bir golü seçtik.

Esasında bu kadar bereketli haftada "sezonun en iyi" diyebileceğimiz bir gol de çıkabilirdi. Öyle olmadı. Yine de geçen haftalardaki kuraklığı hatırlayınca buna da şükür diyoruz.

İlginçtir, seçtiğimiz gol aynı zamanda haftanın ilk golüydü. Açılış maçının 16. dakikasında atıldı. Devamında oynanan sekiz maç ve atılan 33 golde onu geçen çıkmadı.

Gil Vicente deplasmanına giden Arouca, maçın favorisi değildi. Puan alması bile zordu. Maçta da iyi oynadığını söylemek pek mümkün değil. 90 dakika boyunca kaleyi bulan sadece bir şutları oldu. O şut, filelerle buluştu ve o şut sayesinde hem blogumuza konuk oldular hem de deplasmandan bir puanla döndüler.

Savunmadan güzel bir çıkış, rakip ceza sahasına geliş, Pedro Moreira'dan şık bir topuk pası ama en önemlisi Arsenio'dan sağ ayakla güzel bir vuruş. Topun direğe çarpması göze, direkten çıkan ses ve sonrasında taraftarların çıkardığı uğultu kulağa hitap ediyor.

Arsenio normalde çok gol atan bir oyuncu değil. Orta sahada oynuyor ama bu sezon ilk golünü kaydetti. Geçen sezon da alt ligde altı gol atmıştı. Buna rağmen blogda kendine yer açmayı başaracak güzellikte bir gole imza attı.

Benzer bir özellik Arouca için de geçerli. En üst lige ilk defa 2012'de çıkan takım, bir süre burada takıldıktan sonra küme düşmüştü ve bu sezonu başından geri dönmüştü. Yani tarihleri boyunca en üst ligde çok az gol atabildiler. Buna rağmen burada kendilerine yer açmayı başardılar.

Bu arada videodaki gol sevincinde eski tanıdıklardan Abdoulaye Ba'yı da göreceksiniz. Zaten 1.97'lik boyuyla görmemeniz mümkün değil...

GOLO #9 GOLO #8  

GOLO #7 GOLO #6 

GOLO #4 GOLO #2

Hiç yorum yok: