Pazar, Aralık 5

Golo #12

Bu hafta Portekiz'de 30 gol atıldı ama bu gollerin yedisi tarihe geçecek Belenenses - Benfica maçında geldi. Zaten maçta atılan gollerin neredeyse tamamı altıpas içinde, yarı boş kale gibi pozisyonlarda kaydedildi. O maçı es geçiyoruz.

Geriye kalan maçlarda güzel goller vardı. Moreirense - Gil Vicente karşılaşmasında hem Lino'nun hem de Vitoria'nın serbest vuruş golü görülmeye değerdi mesela.

Fakat benim favorim Porto - Guimaraes maçından geldi. Porto, kendi sahasında oynadığı maçta yenik duruma düştü. Hemen bir reaksiyon göstermesi gerekiyordu. O yüzden de topu Luis Diaz'a yolladılar.

Bu sezonun yıldız ismi, sol tarafta topla buluştu. Önündeki rakibinden sıyrıldı, ceza sahasına girer girmez  sağ ayağıyla müthiş bir şut çıkardı. Kaleci Bruno Varela'nın yapabileceği bir şey yoktu. Top imkansız bir noktaya gitti. Zaten topun süzülüşü de golün güzelliğine ekstra katkı yapmış. Direğe çarpan toplar, gol olmayınca bile bizi mest eder. Bu sefer hem direğe çarpıyor, hem içeri giriyor.

Kolombiyalı sol açık Luis Diaz, bu sezon fırtına gibi esiyor. Ligde 12 maçta 10 gol kaydetti. Şu an gol krallığı listesinin zirvesinde. Şampiyonlar Ligi'nde de iki golü var. İlginç olan, o bu kadar formdayken ve yanında Muriel-Zapata ikilisi, arkasında James Rodriguez varken Kolombiya'nın Güney Amerika elemelerinde oynadığı son beş maçı gol atamadan noktalaması... 

Neyse orası bizim konumuz değil. Biz Portekiz'e bakıyoruz. Ve bu sene orada Luis Diaz damgası var.. Porto'da geçirdiği önceki iki sezonu 11'er golle tamamlamıştı. Bu sezon henüz Kasım ayında 12'yi buldu. Bakalım kaça çıkacak?

GOLO #11

GOLO #9 GOLO #8  

GOLO #7 GOLO #6 

GOLO #4 GOLO #2

Hiç yorum yok: