Cuma, Aralık 24

Just Go with It

 


Biraz yalanlarla, küçük oyunlarla bezeli bir hikaye, insanın gözünü boyayan bir tatil mekanı, ünlü iki oyuncu...

Eğer bir romantik komedi yapacaksınız ve komedi tarafı daha ağır basacaksa, bu şifrelere uymanız yeterli. 2011 yapımı Juts Go with It bu klişelerin tamamına uymuş. Hatta oyuncuların bireysel özelliklerinden bile faydalanmış. Adam Sandler yine "Loser" bir erkekten baş role uzanıyor, Jennifer Aniston yine küçük küçük Friends sosları sunuyor.

Yani bu iki oyuncunun sevenlerini şaşırtmayan ve hatta memnun eden ama geri kalan izleyiciye hayal kırıklığı yaşatan bir filmden bahsediyoruz. Oysa geçen sene izlediğim bir diğer Aniston komedisi We are the Millers daha güzeldi. En azından onun yanına yaklaşabileceğini düşünmüştüm, olmadı.

Yine de oyuncularımızın çok başarılı olduğunu söylemek lazım. O sayede filmden sıkılmıyoruz. Özellikle çocuk oyuncular Bailee Madison ve Griffin Gluck takdirlerimi topladı. Sports Illustrated mankeni Brooklyn Decker de baş rolde yer alıyor. Oyunculuk yetenekleri sınrılı gibi gözükse de birçok izleyiciden güzelliği sayesinde övgü almış. O halde yukarıdaki şifrelere bir de "Güzel, genç gerekirse mankenlik geçmişi olan bir oyuncu" da ekleyebiliriz.

Gerçi bu kadar klişenin bir arada olması boşuna değil. Filmimiz zaten, bir Oscar ödülü kazanan 1969 yapımı Cactus Flower'ın tekrar çekimiymiş. Üstelik o film de Fransız bir tiyatro oyunundan uyarlanmış zaten. Eski çekim filmde Aniston'ın karakterini Ingrid Bergman oynamış. Kalite farkı, buradan bile kendini belli ediyor!

Tekrar oyunculara dönersek Decker'ın tek katkısı kendisi olmamış. Decker, tenisçi Andy Roddick'in eşi. Filmde de Roddick'i ufak bir rolde görüyoruz. Yıllardır şarkılarını dinlediğim ama tipini hiç bilmediğim Dave Matthews da filmde yer alan isimlerden. Nicole Kidman da konuk oyunculardan biri ama oldukça antipatik bir karakterle boy gösterdiği için varlığına sevinmedim.

Temposu fena olmayan film bir şekilde kendini izlettiriyor. Fakat beklentilerin çok düşük olmasında fayda var. Bu kadar önemli oyuncuyla nasıl olur bu da ayrı konu...

Hiç yorum yok: