Perşembe, Aralık 9

Golo #13

Bu hafta Portekiz Ligi'ne Covid damgasını vurdu. Gerçi perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Geçen haftaki Belenenses - Benfica maçından sonra, bu hafta iki maç ertelendi. Böylece biz de yedi maç izleyebildik.

Yine de yedi maçta 21 gol atıldı. Bu rakama ulaşamayan dokuz maçlı haftalar vardı. Maç başına üç gol, iyi bir ortalama. Her maçta en az iki gol atıldı. Hoş goller vardı. Ama güzel golü seçmek kolay oldu.

Daha önce de 11. haftada köşemizde yer bulan Arsenio, bir güzel gole daha imza attı. Arouca'nın Santa Clara deplasmanında oynadığı maçta, topu ceza sahası çizgisi üzerinden 90'a taktı. Zaten bir 'haftanın golü' konsepti düşündüğünüzde akla gelen gol çeşidi de budur. Uzaktan, köşeye, falsolu, plase...

Fakat bu gole rağmen Arouca sahadan puansız ayrıldı. Arsenio'nun golleri takımına pek yaramıyor. 32 yaşındaki oyuncu bu sezon ikinci golünü attı. Daha önce de Gil Vicente ağlarını sarsarak şık bir gole imza atmıştı. O maç 1-1 sona ermişti, bu maçta da 2-1 yenildiler. Üstelik goller de birbirine benziyor. Sağ kanattan gelişen atak, sol tarafa dönüyor. Arkada topla buluşan Arsenio topu ağlara yolluyor. Pla işledi ama takım kaybetti.

Yine de Arouca iyi yolda. Lige yeni yükselen bir takım olmalarına rağmen orta sıralara tutundular. Arsenio da daha önce pek kimsenin başaramadığını başardı ve Portekiz Ligi'nden bu bloga ikinci kez konuk oldu. Devamı da gelebilir gibi..

Geç gelen edit: Bu gol Aralık ayının en güzel golü seçildi.

GOLO # 12 GOLO #11

GOLO #9 GOLO #8  

GOLO #7 GOLO #6 

GOLO #4 GOLO #2


Hiç yorum yok: