Perşembe, Nisan 7

The Surface

 


Beklentimin üzerine çıkan hoş bir film.

Beklentim düşüktü zira, IMDB puanı 4.5 civarıydı. Şimdi biraz daha artmış. Fakat arta arta ancak 4.8'e çıkmış. Bence daha fazlasını hak ediyor. 7'lik film değil tabi ama yüzüne bakılmayacak yapımlarla yakın notu almamalı.

İyi bir konusu var. Michigan Gölü'nde teknesiyle açılan genç Mitch, beklenmedik bir şekilde kazazede yaşlı ve aksi Kelly ile karşılaşır. Filmi izlediğim mecrada, konusu "Aynı teknede olmaması gereken iki adam..." şeklinde bir ibare vardı. Öyle bir giriş cümlesini okuyunca, karşımda gerilim filmi bulacağımı sandım. Herhalde katilli, korkulu, cesetli, denizin ortasında kavgalı dövüşlü bir film izleyebilirdik.

Fakat öyle değil. Hatta tam aksine; kendi dertlerini çözememiş Mitch ve Kelly sadece konuşarak (bazen yüksek tonda) birbirlerine merhem oluyor. Biraz duygusal bir film. Özellikle Mitch'in babası ile anısını anlattığı sahnede gözler doldu. Duygusal doza rağmen çok güçlü değil. Fakat kendini izlettiriyor. Özellikle bir öğleden sonrası için iyi gider. Aksiyonu yok, durağan ilerliyor, gerilim yok denecek kadar az ama ilgi çekici.

Tesadüfen karşı karşıya gelen iki yabancı, tek mekan, kısa bir zaman aralığı.... Bu karışımdan kötü bir filmin çıkması çok zor zaten. 

Hiç yorum yok: