Pazar, Kasım 30

Kumar tuttu

Maç öncesi Ntvspor'da Rıdvan'ı dinledim, özellikle Holosko'nun kenarda olmasını eleştirirken, Fenerbahçe'nin tek kale oynayacağını söylemişti. Ben buna pek katılmıyordum, çünkü Aragones'in ortasaha tercihi Mustafa Denizli'nin Holosko yerine Serdar ya da Ekrem tercihinden daha yanlıştı ya da nasıl desem daha riskliydi. Nitekim Fenerbahçe golleri bulmasına rağmen Beşiktaş daha sağlam göründü oyunda. Sivok ve Cisse alanı iyi parselliyorlardı.
***
Deivid, Alex, Kazım ve Uğur'lu bir ortasaha çok lüks kaçtı. Bu 4 ismin de geriye dönüşü yok, Kazım ve Uğur'un ilerideki pas ya da şut tercihleri ise sadece ilk yarıda değil, ikinci yarıda da oldukça kötüydü. Kaldı ki bu ortasaha kurgusunun defansif zaafı ilerleyen dakikalarda falan değil, maçın başından itibaren belirgindi. Lamucimi yok arkadaş, Deivid'e Alex'e adam kovalatamazsın, sadece Selçuk'la savunma yapamıyorsun işte. Futbol artık yetenekli adamların oynadığı oyun olmaktan çıktı bunu kabul etmek zorundayız. Koşan, mücadele eden, savaşan kazanıyor. Alex'ten bunları beklemek insafsızlık. Ayrıca oyundan çıkarmak da büyük hataydı. O noktada oyundan çıkması gereken isim Deivid'di bence. İkinci yarıda Fenerbahçe'nin yakaladığı ya da yakalamasına 1 mantıklı pas kalan gol pozisyonlarının heba olmasının tek sebebi abuk subuk bireysel tercihlerdir. O bölgede Alex olsaydı, 3.yü atacağımızdan şüphem yoktu. Yabancı krizini çözmek için Deniz'i kullanmalı Aragones. Josico veya Maldonado'dan eksiği olduğunu sanmıyorum.
***
Bünyamin Gezer benim bu ligde en beğenmediğim hakemlerden. Hayt huytla maç yönetmeye çalışıyor. Otoriter ayaklarında... Her zaman stoper ve önliberoların daha zor kart görmesini savunmuşumdur. Cisse'nin ilk sarı kartı biraz ağırdı. Ancak sarı kartın varken neden arkadan pata küte Uğur'u indirirsin, bunu da kendisine sormalı. Ondan sonra oyun döndü. İlk yarının bitmesine dakikalar kala Guiza, sabit dursa kendisine çarpıp girecek topu ayak içi vurayım derken kaçırdı. O klas gol vuruşunu yapan adam o golü nasıl kaçırıyor hayret ya! Ya diğerleri, boş koşuları da artık sevimli değil. Takımda kimse koşmuyorken kabul edilebilirdi, itiraz havası taşıyordu ancak Alex'in bile önlibero gibi adam kovalamaya çalıştığı, Deivid'in gerilere gelip yardım ettiği, Selçuk'un iki derbidir kendini aştığı bu günlerde gereksiz. Bu kadro ile maç kazanması çok zor Fenerbahçe'nin, ancak çok iyi konsantrasyon ve mücadele ile olabilir. Bugün de o oldu. Kalabalık Beşiktaş orta sahası ile iyi boğuştu teknik ayaklar, ancak bir yere kadar. Cisse atılmasa ve mevcut dizilişler ile Aragones'in oyuncu değiştirme dakikalarına kadar gidilseydi, Beşiktaş dengeyi sağlayabilir hatta öne de geçebilirdi.
***
Velhasılkelam, derbi kazandık mutluyum. Fenerbahçe son yıllarda derbilerde çok iyi bir performans gösteriyor. Lig tablosu açısından bu durumu kalıcı kılmak için önündeki 3 maçtan 9 puan çıkarmalı. Bunu yaparsa 16 maçın sonunda ilk yarıyı ilk 2'de bitireceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok: