Çarşamba, Aralık 31

2008 Kareleri

Yukarıdaki anı kimse hatırlamıyordur herhalde. Tamamen boşluk.
Gözler dolmuş, 119.dakikada gol yemenin hüznü sarmış. Emre Aşık havada 3 Hırvat'ın üzerinde birşeyler yaparken irkilmiş, top Semih'in ayağına gelince "ne oluyor lan"ı akıldan geçirmiş, top kaleye girdiği zaman da "yuh artık yine yaptık" demiştik. İşte o yuh artık yine anından bir sonraki an. Boş gözler ve bilinçsiz beyine rağmen avaz avaz bağırdığımız an.
İspanya nihayet Avrupa Şampiyonu oldu. Raul'u kadroya almayan Aragones, tüm eleştirilere göğüs gerdi, sonra da ülkemize geldi. Yarı finaldeki takımların hocalarından Türkiye'de çalışmamış olan tek isim oydu, o da kariyerindeki tek eksiği kapatmaya geldi. İspanya Avrupa Şampiyonu olduğunda evde maça bakıp "ah ulan Lahm, yaktın bizi" diyordum.

Phleps'in 8 madalya alacağını çoğunluk bekliyordu bence. Tek rakibi kendisiydi. Mark Spitz'in 1972 olimpiyatları sonrası Sports Illustrated dergisine verdiği pozun bir madalya fazlasını kendisi verdi. Bu kare ne zaman çekildi, ben ne yapıyordum hiç bilmiyorum.


Usain Bolt 2 rekor, 3 madalya ile döndü Çin'den. 100 metrenin sonundaki şovu,rekordan daha önemliydi bence. 200 metre rekorunu da kırması en çok Michael Johnson'ı şaşırttı. Bu kare çekilidğinde, yarış sonrası izlenimleri aktarmak için arkadaşlarımın yanına gidiyordum. Giderken de kendi kendime "vay amına koyım, herife bak" diye söyleniyordum.



Fenerbahçe,tarihinin en büyük başarısına imza attı. Sevilla'yı penaltılarda geçti, çeyrek finale çıktı. İlk maçı 3-2 kazanan sarı-lacivertliler ikinci maça çok kötü başlasa da, maçın sonunda gülen taraf oldu. Sevilla'nın 3 golüyle rahatlayıp koğuşuna dönen ben, yukarıdaki kare çekildiği zaman, Fenerbahçeli koğuşçu Hakkı'nın bağırmasına uyandım, kötü haber sonrası tuvalete gidip istifra ettim.




Elvan,bizim için olimpiyatların tesellisi oldu. 2 tane gümüş madalya kazandı, bayrağımızı Çin'de dalgalandırdı. O gümüş madalya alırken ben güneylerde yatıp, denize giriyordum.





Galatasaray ve Fenerbahçe son üç haftaya aynı puanda giriyor ve Sami Yen'de şampiyon belli oluyor. Nonda attığı golle ligin kaderini belirlemekle kalmıyor, Türk futbol tarihinin unutulmazları arasına giriyor. Bu gol atıldığı anda ben nizamiye nöbetçilerini değiştiriyordum.

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we had many excellent moments during last 2008 and especially during the Olympic games.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)