Pazar, Mayıs 3

Fena Patladık


Real tribünleri hakkında iki övgü dolu yazı yazdık, dün koca stadyumda çıt çıkmadı. Raul'a olan saygımızı her defasında dile getirdik bugün maç muhabbetlerinde herkes "Raul niye oynamadı?"diyor. Fena patladık. Barcelona da fena patladı.

6 Kasım'da 6 yediğimizde bundan daha kötü ne olabilir diye düşünmüştüm. Ondan daha kötüsü kendi sahanda 6 yemek olur. Dün Real bunu yaşadı. Herşey bir yana, kendi sahanda 6 yedikten sonra sırtını dönüp bu kadar rahat nasıl gidebilirsin stadyumdan? Hiç bir tepki yok, beyaz mendil bile yok. Eminim ki (gerçi bundan sonra Real hakkındaki hiçbir şeyden emin olmamam lazım) şu anda Madrid'de yer yerinden oynuyordur. Görünürde olmasa bile kulisler kaynıyordur. Peki bundan bize ne? Bunu ilerleyen zamanlarda tartışırız. Konu başlığı iki farklı kulüp yapısı ve kriz zamanından alınan kararlar. Real vs Barca.

Yıllar sonra Nou Camp'da maça çıkarken Realli futbolcular; "onlar 2009'da bize 6 attı, siz de çıkın atın." denilerek sahaya yollanacak. Barcelonalılar "6 attığımız efsane bir maç vardı 2009 yılında" diye anlatacaklar derbi tarihini. Ben de yıllar sonra çocuğumla oturup bir EL Clasisco izlerken spiker " 2009'da oynanan maçta Real kendi evinde 6 gol yedi." dediğinde çocuğuma " ben o maçı izlemiştim." deyip dünü anlatacağım. Guardiola onbinlerce Madridli'nin önünde Real'a 6 atan takımın hocası olarak yıllar boyunca anılacak. Kısacası tarihi bir maça tanıklık ettik dün akşam. Real benim için bitmiştir, daha bir daha da güvenmem onlara.

1 yorum:

Hayrettin58 dedi ki...

evet oda iyi maçtı ama bende işallah çocuğuma sivasın şampiyonluğunu anlatacağım çünkü sivasım şampiyonlar liginde en az çeyrek oynar-büyük komutanımız bülent uygunla geçemeyeceğimiz takım yok.