Perşembe, Eylül 17

Tavuklu Maç


Tarihe tavuklu maç diye geçmiş bir maç var Anadolu'da. 1982-83 sezonunun son haftası. Son maçlar öncesi ligden düşmesi kesinleşen tek takım Altay. Samsunspor, Mersin İdman Yurdu ve Antalyaspor ise düşmemek için çırpınıyorlar. Son hafta maçları, bu 4 takımı karşılaştırıyor. Antalyaspor, Altay ile karşılaşıyor kendi sahasında. Mersin'de ise İdman Yurdu, Samsunspor ile karşılaşıyor.

Antalyaspor ve İdman Yurdu galip gelirse averaja bakılacak. Önde olan İdman Yurdu. Antalyaspor'un en az 3 farklı kazanması gerek öyle bir durumda.

Antalyaspor taraftarları maçtan önce sahaya tavuk atıyor. Evet, tavuk. Canlı canlı. Uçanından kaçanından. 1978 Dünya Kupası oynanalı 5 sene olmuş ama konfeti daha ülkemize gelmemiş herhalde. Gelse ne olur ki. Konfetiyi atarsın, 3 dakika içinde toplanır. Ama tavuk öyle mi? Yakalayamazsın onu. Yeşil saha üzerinde Messi kadar kıvrak olur gerekirse. Haliyle çok büyük bir yaratıcılığın ürünü olarak saha çiftlik yerine dönüyor.

Antalya'da maç 20 dakika geç başlıyor. Mersin İdman Yurdu rakibini 1-0 yeniyor. Bu haber Antalya'ya ulaştığında skor 4-2. Bir gol daha bulması gerekiyor Antalyaspor'un. Onu da son dakikalarda buluyor. Mersinliler maçın şaibeli olduğunu iddia ederler. Şaibenin dayanak noktası da, Altaylı Büyük Mustafa'nın, Mustafa Denizli'nin, söylediği iddia edilen "bu maç temiz değil" cümlesi. O nedenle Mersinliler ne Antalyaspor'u ne de Altay'ı iyi anarlar. Sonuç olarak Mersin ve Antalya aynı puanda ve aynı averajda ligi noktalar. Atılan gol fazlasıyla Antalya ligde kalır.

Anadolu'da futbol hikayeleri bitmiyor. Bu hikayenin kahramanları da tavuklar. Ve bu hafta Altay ile İdman Yurdu İzmir'de karşılaşıyor.

3 yorum:

pasha torunu dedi ki...

anadoludan güzel bir futbol hikayesi anlattığın için teşekkür ederim,
fakat eksiği var onuda ben tamalayım müsadenle altay bizi yani mersin idman yurdunu sadece o sezon deil 2005-2006 sezonundada 2.lig A dan B katagorisine düşürmüş takımdır, nasılıda şöledir; son haftalara gelinirken mersin düşmemeye oynuyor çekiştiği takımda a.sebat diğer 2 takım belli olmuş altay sondan bi önceki hafta mersinle son haftda sebatla oynuyorve sondan bi önceki hafta bizi dörtleyen altay son hafta sebattan fark yiyor:)) işte bu iki sebebten dolayı mersin taraftarı altayı pek sevmez, malum yarında altay MİY macı var bakalım neolcak...

altay dedi ki...

O mac play-off macindan onceki son macti,,kadro dinlenmesi amacli yapilmis bisey,,gecen sendee erciyese yenildik sakarya dustu:))) Zamaninda da Altay i da cok dusurduler..Adana -Istabulspor,, Bursa-Genclerbirligi,,Diyarbakir-Elazig... Acik ara satilmis maclardi...

pasha torunu dedi ki...

intikam alınmıştır:)) hemde izmirde altay:0 MİY:1 bayramınız kutlu olsun...