Pazartesi, Kasım 8

Şaşırtıcı Değil


Herkes dün geceki Real tribününü konuşuyor. Maçı izlemedim, ne kadar efektif olduklarını bilmiyorum. Bu foto da ne kadar güzel olursa olsun maç içinde yaşananların aynası olarak kabul edilemez. Ama Real tribünün coşkulu haline şaşıran kitleyi de anlamak mümkün değil.

Real tribünün gelişen koşullar sebebiyle yıllar içinde gerilediği gerçeğini kabul edebiliriz. Ama şu da bir gerçektir ki, tamamen etkisiz bir tribün değildir. İstediği zaman istediği maçı aldırabilir. Bunun için özellikle Capello dönemine ve Schuster ile gelen şampiyonluğa bakmak yeterli olabilir. Geriye düşülen birçok maçı tribün çevirmiştir. Zaten büyük takımın tribünü olmak 90 dakika bağırmaktan öte, kötü giden maçı aldırmakla görevlidir.

Şöyle özetleyelim. Ultras Sur stad profilinin biraz dışındadır. Ultas Sur'u bizim tribün gruplarından biri olarak düşünürsek, diğer 3 tribün bizim numaralı tribünler gibidir. Türkiye'deki özellikle Ali Sami Yen'deki numaralı tribün "sosyete" olarak dışlansa da, aslında rakibi ve hakemi etkileme konusunda stadın geri kalan kısmından çok daha başarılılar.

Sonuç olarak Real tribünü iyidir. En azından İspanya genelinin üzerindedir.

Hiç yorum yok: