Cuma, Şubat 18

Efes Pilsen 60-77 Real Madrid


Salon belki de CSKA Moskova maçından sonra ( o gün bayram günüydü, salonun dolu olması normaldi) en dolu gününü yaşıyordu. Bu dediklerimiz Efes Pilsen için tabi ki. Fenerbahçe'nin buradan defalarca övdüğüm organizasyon, kalite, etkinlik gibi kavramları iyi harmanlaması özelliğine Efes Pilsen ilk defa bu kadar yaklaştı.

Maç da fena başlamadı hani. Felipe Reyes'in 3 dakikada 2 faul alması umut veren bir gelişmeydi. Başa baş giden bir ilk periyotta kimse Rakoceviç'i anmıyordu. Ama sonrası tam bir facia. İçeriden sayı üretmeyi denemeyen, deneyemen Efes Pilsen, dışarıda ise sadece top gezdiriyordu. Ara sıra şut çekmek akla gelince isabetsiz atışlar izliyorduk. Kariyeri boyunca skorer olmaya çalışmayan Kerem Tunçeri bu maçta dışarıdan en çok şut kullanan Efesli oluyordu. Kerem Tunçeri'nin potaya yolladığı 3 sayılık atışlardan (4 kez) daha fazlasını Llull skouyordu(8 atışın 5 tanesini soktu).

Zaten dün Llull'un gösterisini izledik. Özellikle devre sonunda soktuğu üçlük muazzamdı. Real'in 4te sıfır yapması inanılmaz. Gruptan çıkmayı garantilediler, saha avantajını da elde ederlerse belki Final-Four bile olur. Oysa hiç Final-Four takımı gibi durmuyordu.

Efes Pilsen ise çok iyi başladığı grupta işleri zora soktu. 2 Real mağlubiyeti liderlik hayallerini kenara bırakmakla kalmadı, Siena ile çekişme yaşanmasına neden oldu. 2 takımın da grupta ikişer mağlubiyeti var. Haftaya iki takım İtalya'da karşılaşacak. 2 sayılik avantaj ise artık avantaj gibi durmuyor.

Dünkü mağlubiyet bütün sezonun emeğini, çabasını boşa atan bir maç oldu. Ve bu maçta eksikliği hissedilen isim Rakoceviç oldu. Takım içinde sevilmediği konuşulan, güvenilmeyen hep sorun olarak gözüken kaprisli yıldız. Şu maçta oynasaydı nasıl olduğunu anlamadan 15 sayı atardı. Bu da kırılma anlarında Efes'in maça tutunmasını sağlardı. Vişnevski'nin oyun kurarak başladığı bir takımın kilit dakikalarda neler yaşadığını tahmin etmek mümkündür. Sanırım artık Efes Pilsenliler Rakocevic'in ne kadar önemli bir isim olduğunu kavramışlardır.

Efes 2 senede iç sahada 2 Real mağlubiyeti yaşayarak avantaj kaybetti. Geçen senenin telafisi olmadı, bu sene için önümüzde Siena deplasmanı var. Haftaya iki önemli maç var. Fenerbahçe Olympiakos ile Efes Siena ile sezonun geleceğini tayin edecekleri maçlara çıkacaklar. Tahminim, yoluna devam eden takım Fenerbahçe olacak.

Hiç yorum yok: