Perşembe, Mart 31

Güz Gülleri Gibi


Adriano 29 yaşında. Mantık olarak 29 yaz yaşamış olması lazım. Ama sanırım öyle değil. Son yıllarını hiç yaz yaşamadan geçirmemiş olabilir. Adam bir Avrupa'da, bir kendi kıtasında. Hal böyle olunca 2 yarım kürede ne zaman sezon başlasa, yani kış yaklaşsa Adriano oraya gidiyor ve top oynuyor. Gerçi Avrupa'da top oynadığını pek göremedik ama olsun.

Rahat adam Adriano. Ülkesinde yaşamayı seviyor. Geceleri sabahlamayı, idmana motoruyla gitmeyi, liginde gol kralı olmayı seviyor. Avrupa ona uygun değil ama sürekli kendini ispat etmeye çalışıyor ve Avrupa hevesinden vazgeçmiyor.



Yetenek aynı, hayat tarzı aynı, göbek bile aynı. Ama Ronaldo Adriano'dan farklı olarak; ne zaman bitti deseler ayağa kalktı. Bu sene futbolu bıraktı. Büyük futbolcu, büyük yıldız olarak anıldı muhakkak ama hepsinden öte, büyük direnişçiydi ve herkes onu öyle hatırlayacak. Ayağa kalkmak deyimin futboldaki karşılığıydı.

Şimdi onun formasını Adriano giyecek. Adriano, Rio çocuğu. Flamengolu. Ülkesinde en son Flamengo forması giymiş, 17 sene sonra takımı şampiyon yapmıştı. Sonra Roma'ya gitti. Dönüş Sao Paolo oldu. Sao Paolo'da daha önce de yaşadı. Santos'a kiralamıştı Inter. Ama hiç oynayamadı. Belki de Rio dışında hiçbir yer ona uygun değil.

Garip adam işte. Doğduğu yerde mutlu ve başarılı olan ama yaz görmeyen bir adam.

Adriano 2 sene önce MSN'e yaz gelsin diye ileti yazmış, hala silememiş.

1 yorum:

Ogulcan dedi ki...

brezilya güney yarım kürede olmasına rağmen kış mevsimi belirgin olarak yaşanmaz o yüzden brezilyadaki kışlar yazı aratmaz