Cumartesi, Mart 8

Tribündeki Çığ




Blogda daha önce de çok tribün videosu paylaştık. Daha iyileri vardır. Daha kalabalıklar, daha güzel çekimler, daha yüksek sesler, daha organize hareketler... Bu hiç biri değil.

Burada çok ilginç bir şey var. Bambaşka bir şey var.

Göztepe'nin, Göztepeli'nin son 20 yılda yaşadıklarını az biraz bilen varsa, izlemeden önce bildiklerini tekrar hatırlasın, bilmeyen için belki aynı şeyi ifade etmeyebilir ama olsun. 

"Amatör de oynasan bile" cümlesi mesela boşuna değil... Maç Hatayspor. Hatayspor lider, deplasmanda yeniyor Göztepe lideri. Güneşli bir pazar günü, İzmir'den kilometrelerce uzakta, Hatay'da birkaç insan... Başlıyorlar tezahürata... Her şey normal. Her şey bizim bildiğimiz, daha önce benzerlerini yaşadığımız gibi.

35-40 saniye arasında ilginç bir şey oluyor. Tezahürat tam bitecek gibiyken bir daha başlıyor (Bu olağan bir şey) Tam bu anda 3-4 kişi tribünün önünde yuvarlak oluşturuyor. Tezahürat ilerledikçe, ses yükseldikçe, insanlar o 3-4 kişiye katılıyor. Kalabalık büyüyor. Neredeyse tüm tribün aynı noktada toplanıyor. Kartopu çığ oluyor.

Bunlar bana çok ilginç geliyor. Ben, iki üst koltuğumdaki adama golden sonra zor sarılıyorum, bunlar tribünde hep beraber eğlenip, şarkı söylüyor.

Sayısız saşmpiyonluk, derbi zaferi, Avrupa kupaları yaşamış bir taraftarım ve en çok 2.lig Beyaz Grup'ta Hatay deplasmanında 3-2'lik galibiyete sevinen adamlara özeniyorum.
 
Renk ayırmadan "Ağlamayı bile sevmişiz" diyen herkese selam olsun....

Not: Göztepe bu maçı oynadıktan sonra üst üste 3 haftadır berabere kalıyor, büyük bir ihtimal şampiyon olamayacak, play-off'ta da işi zor gibi...

Hiç yorum yok: