Çarşamba, Mart 15

The End of the Tour


Kitap gibi film. Zaten kitap uyarlaması. 1996 yılında yayınlanan Infinite Jest adlı kitap ABD'd büyük bir sükse yapar. Kitabın yazarı David Foster Wallace bir anda star mertebesine yükseltilir. Bu coşkunun ardından David Lipsky bir müzik dergisi olan Rolling Stone için Wallece ile röportaj yapmaya gider. Beş gün onunlar kalır. Ama röportaj hiçbir zaman dergide yayınlanmaz ve 2010 yılında kitap olarak basılır. Biz de oradan doğan filmi izliyoruz. 

Ama kitap gibi film tanımı biraz doğru. Çok fazla diyalog var. Haliyle iki adaşın birbir diyalogları dinliyor ve okuyorsunuz. Bir konumuz yok. Ama bir değişim var. Birçok kavram üzerinde düşünmenizi sağlayabilir. 

Filmde How I Met Your Mother'dan tanıdığımız Jason Segel oynuyor. İlginçtir, son yıllarda popüler kültür sayesinde devamlı gözümüzün önünde olan Segel'i bandanası ve uzun saçlarıyla filmin ortasına kadar tanıyamadım. Filmleri, onlardan bihaber olarak izlemenin güzel sürprizlerinden. Beklenti de düşük olunca şahane bir öğlen sonra filmi karşımıza geldi. 

Spoiler içermez diye tahmin ettiğim son sahne muazzam.

Gerçek David Foster Wallace'ın  zamanında (1997) Charlie Rose'a verdiği röportaj...

Hiç yorum yok: