Perşembe, Ocak 13

Krallık Sezonu

 


Umut Bulut, 2016 yazında Galatasaray'dan adeta kovularak gönderildiğinde 32 yaşındaydı. Fakat halen iyi oyuncuydu. Galatasaray'da belli sürede görev alabilecek durumdaydı. Taraftar gazına geldi, fatura ona çıktı. Hatta o giderken bazı Galatasaray taraftarları onun hakkında "1.Lig'de bile oynayamaz" diyordu.

Yeni futbol çağında taraftarları ve sosyal medyayı pek dinlememek gerekiyor. Tabi ki Umut, Galatasaray seviyesinde kalmadı. Çok yıpranmıştı. Fakat devamında hep Süper Lig'deydi. Geçen sezon tarihe geçti ve Süper Lig'de en çok maça çıkan oyuncu unvanını eline geçirdi.

2017-18 sezonunda Kayserispor gibi bir takımla 14 gol imza attı. O sezon Galatasaray'da Gomis gerçeği vardı ama devamındaki üç sezonda, sarı-kırmızılı takımda 14 gole ulaşan tek bir oyuncu dahi olmadı. Bu sezon da pek olacak gibi durmuyor.

Neyse artık olan oldu Umut da yaşlandı. O artık 1.Lig oyuncusu. Kariyerine en üst seviyeden başladığı için, 38 yaşında ilk kez 1.Lig'in havasını soluyor. Ve halen gol atıyor.

18 maç 11 gol... Son 11 maçta 9 gol... Şu anda gol krallığı listesinin ilk sırasında. 1.Lig'i eskisi kadar sıkı takip edemiyorum ama Umut sayesinde bir gözüm Eyüpspor maçlarında. Bu sezondan tek beklentim de Umut Bulut'un sezonu gol kralı olarak bitirmesi. Bu kariyere öyle bir son yakışır. Ve belki de Eyüpspor Süper Lig'e çıkarsa, o da (Paixao gibi) bir Süper Lig sezonu daha yaşayarak bırakabilir.

Oralara daha çok var. Önce krallık tacı... Bu sessizce işini yapan çalışkan adama bu yakışır.

Hiç yorum yok: