Pazartesi, Şubat 16

Rigobert-Marcio


Futbolcuların isimlerinin zihinlenderde uyandırdığı, herkeste farklıdır. Bazıları günümüzün en önemli insanları olarak bakarlar. Bazıları bir köle veya robot olarak düşünür. Finishingi şudur, driplingi budur tadında. Bazen geçmişleriyle beraber yaşamaya devam eden normal insan olarak düşünmek lazım. Karışık ve belki de anlamsız bir giriş oldu. Ama o futbolcuların o sahaya gökten zembille inmediklerini, doğuştan 20 dripling sahibi olmadılarını bazen hatırlamak gerekir.

Dün çok güzel bir sezonun çok güzel maçlarından birini izledik. Her zamanki gibi tribünden izlemek isterdik ama nasip Melih Abi'nin güzel sesi eşliğinde izlemekmiş. Bu güzel maçın kilit oyuncularından ikisi. Namı-ı diğer Mert, Marcio Nobre ve Rigobert Song.

Maçta sık sık karşılaşan ikili Türkiye'ye geleli 5 sene oldu. Marcio 2004'ün ocak ayında, Rigobert temmuzda geldi. Biri Brezilya'dan geldi, diğeri Kamerun'da doğdu, dünyayı dolaştı, dünya kupalarında oynadı ve Fransa'dan ülkemize geldi. Biri Fenerbahçe forması giyerken diğeri Galatasaray'da oynuyordu. İki ezeli rakip karşılaşınca Nobre golünü atıyordu o zamanlar.

2004-2005 sezonunda ilk kez karşılaştıklarında Nobre suskun kalmıştı.

22 Mayıs 2005 günü şampiyonu belirleyecek maça çıktı iki takım. Kadıköy'de Fenerbahçe kazanırsa şampiyon olacaktı, puan kaybında son haftaya kalacaktı herşey. Maç 0-0 giderken, 66.dakikada Fenerbahçe sağdan geldi. Yapılan ortaya Song'un yanından Nobre vurdu. Şampiyonluk golü olarak tarihe geçti. Türkiye'nin o zamanki en iyi tandemi olarak gözüken Song-Tomas ikilisini Marcio aşıyordu. Ondan sonraki derbiler Rigobert için sorunlu geçti. Genelde kadroda yoktu. Ya parasını alamıyordu, ya balıktan zehirleniyordu. Marcio'nun yolu ise Dolmabahçe'ye düşmüştü bu sefer. Rigobert'in yine oynamadığı bir derbide 3 Mart 2007'de Beşiktaş ve Galatasaray karşı karşıya geldi. Rigobert'in yerine Emre Aşık sahada görev yapacaktı. 2004 sonbaharında Emre ile Marcio karşılaşmıştı. Emre Beşiktaş formasını giyerken Marcio Fenerbahçe'nin çubuklusuyla sahadaydı. İkili bir münakaşa yaşamıştı.

Herkes Marcio'dan yine Galatasaray'a yazmasını beklerken sahneye "yedek" Emre Aşık çıktı golünü attı Vedran Runje'ye. Maç beraberliğe gelmişti. Beşiktaş'ın ilk golünü soldan yapılan ortaya kafasını vuran Bobo atmıştı. Song olsa ne olurdu? dendi bu gol için.

Dünkü maçta Bobo da vardı Song da vardı Nobre de vardı. Bobo ile Song ilgilendi daha çok, Nobre'yi tutma görevi Egemen Korkmaz'daydı. Bursaspor'un Süper Lig'e çıktığı kadronun geri dörtlüsündeydi Egemen. O trabzonspor'a gitti, sağ bek Serdar Kurtuluş Beşiktaş'ta, diğer stoper İbrahim Dağaşan Sivasspor'da. Üçü de şampiyonluk mücadelesi veriyor bu sezon. Üç takım da bu sene Bursa'da puan kaybetti.

Maçın 77.dakikasında 2 sene önceki gibi yine soldan orta geldi. Bobo yine yükseldi. Bu sefer yanında Rigobert vardı. Ona rağmen golünü attı. Maç 1-1 bitti. Bu skor en çok Emre Aşık ile İbrahim Dağaşan'a yaradı. Böyle maçları ve anları yaşamak için önümüzde daha 14 hafta var. Kendi ligimizi sıkıcı bulanlara tavsiye ediyorum. Maçları böyle izlerseniz daha çok zevk alırsınız.

Hiç yorum yok: