Çarşamba, Haziran 17

Hidayet'in Lakers'tan çektiği

2002 Konferans finallerinden ilk fotomuz. Lakers üstüste kaybettiği iki maçın ardından Staples'ta Hidayet'li Sacramento ile karşılaşmaktadır. Bir ara 24 sayı geriye düştüğü maçta toparlanır ve farkı iki sayıya kadar indirir. Kaybettiği takdirde seride 3-1 yenik duruma dü-şecek olan Lakers'ta, maçın bitimine saniyeler kala Divac'ın pota altında gelişigüzel tokatladığı topu Horry alır ve üçlüğü sallar Scaramento potasına.

İkinci foto ise 2004 Konferans yarı finalinden. Maçın bitimine saniyeler kala Duncan, Shaq'ın üzerinden inanılmaz bir basketle Hidayet'li Spurs'ü 1 sayı öne geçirir. Maçın bitimine sadece 0.4 saniye kalmıştır. Kenardan topu oyuna sokan Payton, Derek Fisher'ı görür ve Fisher'ın dünyada en gıcık kaptığım basketbolcu olan Ginobili'nin üzerinden attığı mucize şut girer ve Lakers serinin kritik 5. maçını kazanarak Batı finallerinde Minesota'nın rakibi olur.

Son foto bu yıla ait. Lakers'ın finaldeki rakibi Hidayet'li Orlando değil, bayağı bayağı Hidayet'in sürüklediği Orlando'dur. Hidayet, Ariza'nın mucize üçlüğüyle 82-82'ye gelen serinin 4. maçında, önce uzaklardan bir üçlük yollar, ardından bir basket daha bulur ve maçın bitimine 50 saniyeden az bir süre kala Magic'i 5 sayı öne geçirir. Kobe'nin serinin bence en güzel hareketi olan muhteşem asistini Gasol smaçla tamamlar ve farkı üçe indirir. Ardından bu anları seven adam Fisher önce maçı uzatmaya götüren, daha sonra ise uzatmanın son saniyelerinde Magic'i yıkan üçlüğü yollar.

Hiç yorum yok: