Çarşamba, Ekim 6

Ömer Aşık Şimdi Islık

Fotoğrafta gördüğünüz adam 3-5 sene evvel Caferağa'da 200 kişinin izlediği maçlarda oynuyordu. Bir dakika yanlış oldu. Bu adam geçen sene de 200 kişinin izlediği maçlarda oynamıştı. O zaman şöyle başlayalım;

Fotoğrafta gördüğünüz adam 3-5 sene evvel Caferağa'da insanların adından çok tadını bildiği bir çikolata takımında oynuyordu ve maçları en fazla 200 kişi izliyordu. (Çikolata takımı).

Ömer Aşık, hızlı yükselişi ve sessiz karakteriyle TBL takipçisi herkesin sevgisini kazanan bir isim. Ve şimdi o artık NBA'de. Caferağa'da kendini geliştiren, Euroleague seviyesinde iyiyce büyüyen Ömer, Fenerbahçe formasını giydiğinden beri her maç deja-vu yaşatıyordu.

Ömer önce hücum ribaundunu alır, sonra sayıyı atardı, sonrasında da hoparlörden "Ömer Aşık şimdi ıslık" sesi duyulurdu.

TBL'de artık Ömer yok. NBA'de neler yapacak hep beraber izleyeceğiz. Türk olmasından daha öte, bu salonlardan bu ligden oraya gittiği için daha çok gurur duyuyoruz.

Ömer'in dün akşamkı rakibi Bucks ve Ersan'dı. Mesela Ersan için böyle şeyleri pek hissedemiyoruz. Altyapı zamanı adını duyuruşu (ve biraz sansasyon) var. "Ülker'de bir çocuk varmış geşeceğin yıldızı diyorlar"dan bir anda zamanın yıldızı oldu. Arada bir boşluk var. O boşluk bağ kurmamıza ufak bir engel. Ömer'de olduğu gibi gelişimini an an takip edemedik.

İkisinin de yolu açık olsun. ( Bu arada LeBron'un ilk maçını yazıp Ömer'i es geçenler Türkiye'de bir şampiyona daha olursa bilet peşinde koşmasın)




Hiç yorum yok: