Salı, Şubat 7

Afrika'nın Baggio'su


Pierre Emerick Aubameyang. 1 hafta öncesine kadar adını duymadım. Duyduysam da iz bırakmamış. Fransa'da St.Etienne'de oynuyormuş.

Gabon ile Afrika Kupası'nda oynadı. Az biraz izlediğim Fas maçında fark ettim. O maçta gol attı. Grupta daha önce oynadığı Tunus maçında da, Nijer maçında da gol attı. Grubu 3 golle tamamladı, takımı namağlup çeyrek finale çıktı. Gabon gibi bir ülke için büyük başarı.

Çeyrek finalde rakip Mali oldu. Maç önce uzatmalara, sonra penaltılara gitti. Bu Pierre veya Emerick veya Aubameyang, 120 dakikayı gol atamadan tamamladı.

Gol atması için bir şansı vardı. Penaltılar. Hikayenin Roberto Baggio'yu andıran kısmı burası. Atılan penaltılardan sadece 1 tanesi kaçtı. Kaçıran 22 yaşındaki bu arkadaş. Takımını yarı finalden etti.

Bu arada bu eleman, 14 yaşındayken Milan formasıyla Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış. Rakip Deportivo La Coruna. Baggio'nun daha önce oynadığı Milan...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,oynayan o degil, abisi Catilina. Adam Milan'da 3 mac oynamios biri de o CL maci. 14 yasinda MIlan a takimda oymanis futbolcu olacagini sanmiyorum