Çarşamba, Şubat 15

Jeux d'enfants




Romantik komedi dediler, romantik değil. Komedi var evet ama onu inkar etmiyorum.

Yaş sınırı olunca gerilim mi var diye düşündüm, gerilim de yokmuş ama yaş sınırının getirilmesi çok doğru karar. Çocuklarımızı sanat ve sinemayla iç içe yetiştireceğiz diye onları saplantılı bir hayatın ortasına atamayız.

Saplantı ile ilgili daha önce yazmıştım. Birden çok da olabilir yazdıklarım. Zaten onun sıkıntısını çekerken, gerçek hayatta savaşılan saplantının daha extrem halini anlatan bir filmi izleyip, ondan sonra "aman ne güzel, tıpkı Amelie" demek çok saçma.

Aslında hata ben de, dışarının yorumlarına çok fazla önem gösteriyorum. Fransız filmi olunca sevmek zorunda olanlar, adında "aşk" geçince baştası yapanlar çoğunlukta. Delikanlı gibi gelse dese "Abi Marion Cotillard var, o yüzden çok sevdim" tamam derim, saygı duyarım. Hem zaten bu da bir çeşit saplantı.

Sophie'nin küçüklüğini oynayan kız sevimliydi. Evet, sevdik onu. Bir de cap ou oas cap falan diyorlar o da güzel fonetik olarak..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bu film benim arşivden çıktıysa yak o koliyi.

jandarma er hasan babur.
şafak 92, başka yok. (daha nolacaksa amk)

kutay dedi ki...

aynen senden çıktı... koli yanacak zaten sen gelene kadar..
92 kalmıs hala er kalmışsın, rütbe almıyormusunuz?

Adsız dedi ki...

8 askeriz aslan, ne rütbesi. bir rdm var, her gün bir kişi yatıyor, diğerleri de 4 saat nöbet tutuyor, o kadar. (film o kadar sikko ki, altında dönen muhabbete bak amk)

jandarma er hasan babur
atarsa sercan yıldırım.