Pazartesi, Ağustos 23

Galatasaray 0-2 Bursaspor


Kötü Galatasaray'ın, ondan biraz daha iyi oynayan Bursaspor'a yenilmesi hiç şaşırtıcı değildi. Umutların dibe vurmasından doğan beklentisizlik; gerilmeyi, kasılmayı, heyecanlanmayı engelliyor bu da maçtan çıkacak sonuca üzülmeyi yok ediyor.

Fakat dün maç sonucu üzüntü verici bir tablo vardı. Yıllardır kurtulmaya çalıştığımız ve son dönemde yavaş yavaş azaldığına inandığımız, inanmaya çalıştığımız "futbolcuya dayalı düzen" yeniden hortladı.

Kimsenin günahını almak istemiyorum. Belki kendi paranoyaklığımızdan kaynaklanıyor, bilinçaltına yerleşmiş bir korkudur sadece. Ama ne olursa, top kaptıran bir futbolcunun sadece top kaptırdığını düşünemiyoruz artık. Son 10 senenin geneline yanısyan bir maç izleme şekli bu. Atılan her yanlış pas bile akla binbir türlü senaryo getiriyor. Bu da can sıkıyor.

Galatasaray yönetiminin de kurguları var belli ki. Ama onları hiç çözemiyoruz. Hayatları boyunca küçük düşünen, şark kurnazı futbolculara dair komplo teorileri kurmak kolay ama iş biraz büyüklere sıçrayınca tıkanıyoruz.

İnsanların tribünden kopması, takımın güçsüz bırakılması, hocamıza yapılan muamele; bunların nedenini çözemiyoruz. Gönüllü olarak adaylığını koyan, maddi beklenti beklemeyen insanların bu kadar zaafiyet içinde olmaları şaşırtıcı ve nedeni de bir o kadar belirsiz.

Bursaspor'dan bahsedelim. Çoğunluk beğenmemiş ama bence gerekeni oynadılar ve kazandılar. İyi kapandılar, kapanırken sertleşmediler. İleriye az çıktılar ama hızlı çıktılar, golleri de buldular.

Volkan Şen son 3 Sami Yen maçında da şov yapıyor, her sene üzerine koyuyor. Karşısında vasat bir bek bile olmaması onun şansıydı. Tabi en büyük şansı, hakemin cebinden çıkmayan ikinci sarı karttı.

Bu arada bir paragraf da Türk hakemlerine. Bunu mağlubiyet etkisiyle söylemiyorum, mağlubiyeti zaten hakaettik ama şunu demek lazım, Fırat Aydınus dışında bütün Türk hakemleri hayatları boyunca sıkıntı çeksin istiyorum. Bizim futbol zevkimizi çalan her hakem, hayatı boyunca aynı muamaleyi yaşasın...

Bursaspor yine de geçen seneki kadar iyi değildi. Yaz dönemi olması ve eksik futbolcuların fazlalığı önemlidir. Şampiyonluk kolay değil ama geçen seneden daha zor da değil..

Galatasaray'a dönersek. Bu sene birşey olmayacaktır. Beklentim, kötü gidişten sonra ceza kime kesilecek. Kimin sonu gelecek. Filler tepişiyor ve olan bize oluyor.

Bugün-yarın hoca gider ve bu takımdaki bazı futbolcular iyi oynamaya başlarsa, işte o zaman o futbolcuların hepsinin Allah belasını versin. Şu an bekleme modu en iyisidir, bu sezon bazı şeyler iyice açığa çıkacak. Umarım bu kötü gidiş, bir hayır doğurur ve ölü toprağı kalkar.

Hiç yorum yok: