Pazar, Aralık 4

Geçen yıldan esintiler

Dünkü maç geçen yılın ilk yarısını hatırlattı. Alex 60'larda oyundan çıktı, Fenerbahçe rakibe çok pozisyon verdi, kendisi de bol bol pozisyona girdi, Stoch yıldızlaştı falan... Geçen yıl oynanan Manisa maçı, Buca maçı, Kasımpaşa maçı... Hep böyle geçmişti.
***
Stoch, bizim Alex'ten sonra fark yaratabilecek tek oyuncumuz. Mutlaka her maç oynamalı. Hele Kadıköy'deki maçlarda banko oynar. Ama Galatasaray maçında uzun saçları, fuleleri ve yardımlı oyunuyla ben Caner'i tercih ederdim. Yine bu formuyla Semih yerine derbide Bienvenu oynamalı.
***
Yobo'yu o şekilde ekarte edebilmek geçen yıl Kadıköy'de süper oynayan Pino'ya bile nasip olmamıştı. Ergin Keleş büyük topçu.
***
Bu yıl 4 golü var, iki tanesi frikik ki biri İnönü'de puan getirdi, Ordu maçında 3 puanı onun golüyle aldık, dün takım saçmalarken uzaktan yine çok güzel bir gol attı. Cristian Baroni'ye teşekkür etmek borcumuz. Bu yıl takımın en iyi oyuncusu.
***
Selçuk yine bayağı kötüydü. Ayrıca 8 yıl boyunca 21'e alıştık, 62 sırıtıyor. Bir de, stoper ve kazma ortasaha kesinlikle beyaz krampon giymemeli.
***
Ziegler'e vasıfsız eleman dedik, eleştirdik, adam İsviçreli memur çıktı, sessiz sedasız işini yapıyor, temiz de yapıyor.
***
Seyrantepe'de galibiyetin şifrelerini verelim; Bilica banko oynamalı. Belki saçma olacak ama eğer Topuz yoksa, Özer de oynamalı. Bu kadar saçmalayan adam Seyrantepe'de enteresan işler yapabilir. Selçuk kesin oynamamalı, Stoch veya Caner, hangisi oynarsa birşey diyemeyiz hocaya. Gerçi hocaya zaten birşey diyeceğimiz yok, baştacıdır.
***
Dün iddianame mahkemeye sunuldu. Bazı bilgiler sızdı iddianameden. Aslında 2 gün öncesine göre değişen çok fazla şey yok. Aziz Yıldırım'ın sadece şikeden yargılanmayacağını biliyorduk. Dolayısıyla kişiye özel kanun çıkıyor, aman uyanık olalım propagandası gereksizdi. Öte yandan, sıfır tolerans diye diye kafa siken medya Trabzonspor ve Beşiktaş ile ilgili UEFA yaptırımları olursa fena çuvallayacak.
***
Aziz Yıldırım için 132 yıl isteniyor. Şikenin cezası 10 lira da olsa 500 yıl da olsa, sahanın içinin hala temiz olduğunu düşünen biri olarak diyebilirim ki, yapılmışsa şayet, rakip takımdan bazı futbolcular bağlanmış ve o futbolcuların kasten kötü oynaması ile kazandıysak yarın tahliye olsa ne olur Aziz Yıldırım...
***
Beni bu süreçte ciddi anlamda rahatsız eden çok şey oldu. Lig bitmeden M.Ali Şahin'in Karabük'te söyledikleri, Sadri Şener'in UEFA'dan ısmarlama yargı kararı ile yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması, Zeki Mazlum'un soruşturmanın gizliliği ilkesine saygı duyan medyamızın gösterdiği titizlikle geçen hafta içinde yayınlamadığı Mecnun Otyakmaz ile olan telefon konuşmalarında Ak Parti Trabzon İl Teşkilatı'ndan bahsetmesi... Hepsinin ortak yanı Trabzonspor değil, siyaset. Geçen sene Trabzonspor da bizim kadar hak etmişti şampiyonluğu.
***
Ama beni en çok rahatsız eden şey, düne kadar adını bilmediğimiz, ya da adlarını başka şekillerde başka ilşleriyle duyduğumuz adamların her akşam futbol yorumlaması. Mehmet Baransu kimdir, ROK kimdir... Siz hükümeti övün, orduya bok atın, ne bileyim başka görevleriniz var sizin. Keza Ahmet Altan, düne kadar kitapları migrosta satılırdı, 35üstü kadınların en çok okuduğu adamdı. Bugün futbol yorumluyor köşesinde. Bir başka isim Lube Ayar. Düne kadar o kim lan derdim, bugün yorumları dikkate alınan birisi oldu. Kimsiniz abi siz, bi gidin ya...

Hiç yorum yok: