Çarşamba, Mart 14

8 Maddede Arda Turan Röportajı




Gün geçmiyor ki "beni rahat bırakın" Arda Turan, bir yerlerde röportaj vermesin. Yine bir röportaj, yine içtenlikle verilen cevaplar. Türk futbolunun sempatik çocuğu Arda Turan, yine ince gördü.

1-)

Soru: Özellikle Avrupa kulüplerinde, gerçi Türkiye’de de yabancı futbolcular sakatlandığında riske girmiyorlar. Burada da herhalde doktorlar ve teknik heyet dikkat ediyor değil mi?

Arda: Burada önce sağlık,çünkü fazla bir şey yaparsanız sakatken yani tam iyileşmeden sonra sıkıntı oluyor. Daha önceden ben bunları da yaşadım. O yüzden dikkat etmek lazım. Tam iyileşmeden oynamamak lazım. Tam iyileşene kadar bekliyorum bende.


Evet, kendisi daha önce bunları yaşadı. Zamanında sakat sakat oynayan futbolcuya aylar sonra neden böyle yaptın demek istemem de, sanki silah zoruyla oynattık. Zaten sakat sakat oynadığı milli maçlar yüzünden Galatasaray'da kaç maç kaçırdığını biliyoruz. Şimdi öyle bir laf ediyor ki, sanki burada zorla oynattık. Bir Fenerbahçe maçı var sakat sakat girdiği. Onda da 17 kameranın önünde ne triplere girdiğini biliyoruz. Bu arada sorunun gelişi de gole müsait; gerçi Türkiye’de de yabancı futbolcular sakatlandığında riske girmiyorlar.



2-)

Arda: Bir de bana ait olan bir hayatım var. Antrenmandan sonra gelip uyuyorum kalktıktan sonra hayat bana ait rahatsız eden kimse yok. Kimsenin hatırı, gönlü yok.

Buraya takıldım. Kimsenin hatırı, gönlü derken kimler olmasın. Bu kadar üstü kapalı olmasın. İsim versin. Emre Abi mi, Acun mu, sevgilisi mi, kim?


3-)

Arda: Ben giydiğim formanın sonuna kadar hakkını vermeye çalıştım. Hiçbir şeye ihanet etmedim, onun için elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştım. Benim kimseye karşı bir kırgınlığım kızgınlığım yok, gönlüm ve vicdanım çok rahat. O yüzden Avrupa'da futbol oynamak çok güzel


Bak burası güzel. Hiçbir şeye ihanet etmedim diyor. Sonra sanki kendisi ihanete uğramış ama alttan almış gibi kırgınlığım yok diyor. Sonra yine kafası karışıyor. Vicdanım rahat diyor. Sonra da iyice karışan kafayla alakasız bir şekilde Avrupa'da futbol oynamak güzel diyor.

Ağustos ayında takımını bırakıp Avrupa'ya giden kaptan, ihanet etmedi, vicdanı rahat ve çok mutlu. Neyse ki biz, ondan daha mutluyuz.

4-)

Arda: Şimdi belki de Galatasaray için çok daha hayırlısı oldu benim gitmem. Çok daha iyi oynuyor, çok daha iyi gidiyor. Belki de, ben olsaydım böyle şeyler olmazdı. Hep iyi yönde olumlu yönde bakmak lazım. Ama Fatih Hoca'nın başarılı olacağına hep inanıyordum. Sezon başında da bir inancım vardı. Bu kaostan sadece fatih hoca çıkartabilirdi. O da yaptı zaten

Hah şunu bileydin. Senin gitmen daha hayırlı oynuyor. Galatasaray iyi falan oynamıyor. Sen takımdayken, 2009'da, 2010'da belki daha iyi oynuyordu. Ama başarılı olamıyordu. Sürekli hesaplaşamlara, takım içi çekişmeler. Bunlar ortadan kalktı ve takım iyi oynamasa da kazanıyor. Gerçek bu, itiraf et.

5-)

Soru: İlk ayrılık kararını ne zaman aldın?

Arda: Kendi taraftarımdan ilk küfür yediğim zaman gitmeyi kafama koymuştum

Merak ediyorum ilk küfür nedir? Sanki 15 kere küfür edilmiş ama o ilk küfür de kafasına koyuyor. "Sinema kapattı" yanlıştı belki ama küfür değildi. Eğer yine Antalya'daki 13 yaşındaki çocuğa bağlıyorsa yazıklar olsun. Tek küfürü, ilk küfür olarak değerlendiriyorsa iki kere yazıklar olsun. Kafasında koyduğu anda gitmeyip (2011 nisan falan herhalde), 1.5 sene sonra ağustos 2012'de gittiği için de 3 kere yazıklar olsun.

6-)

Soru: Maddiyatın etkisi oldu mu ayrılmanda?

Arda: Yok asla. ben zaten daha az kazanıyorum Galatasaray’da kazandığımdan. Ben kariyerimi düşünerek hareket ettim. Beni zaten bilen bilir. Yıllarca Galatasaray’da boş mukaveleye imza attım.

Şuna yorum yapmak bile yanlış ya neyse. Yeri gelir "Galatasaray'da çok çile çektik, paramızı alamadık ama çıktık oynadık" denir. İşte o alınamayan parayı A.Madrid bile vermiyor. Sevgiler...

7-)

Soru: Maçları takip edebiliyor musun peki?

Arda: Elimden geldiğince çok fazla takip edemiyorum ama sonradan özetlere falan denk gelirsem izliyorum. Daha çok bu aralar basketbolla, Euroleague ile alakalıyım.

Soru: Öyle mi ? Galatasaray da bir hayli iyiydi

Arda: Yenebilseydik Olympiakos’u orada iyi olacaktı.Ama buraya kadar gelmeleride büyük bir başarıydı.Oktay Mahmuti ve bütün takımı gönülden tebrik ediyorum.Bizi çok heyecanlandırdılar ve çok da mutlu ettiler. Bütün Türkiye’ye çok güzel atmosferler yaşattılar.Ben hiç hayatımda öyle salonlar görmedim, inanılmazdı yapılanlar Abdi İpekçi’de.O yüzden çok keyifliydi Galatasaray basketbol takımını izlemek.


İşte asıl kilit yer de burası. Bütün Türkiye'ye o güzel atmosferi Oktay Mahmuti yaşatmış. He ya, sete çıktı Mahmuti, Ender ile Ship koreografinin iplerini çekti, Shumpert ile Cevher bayrak sallayanın önde gideni. Galatasaray taraftarının adını anmamak için bu kadar kasması Arda'ya yakışmadı demiyorum çünkü pek şaşırtmadı.

8-)

Soru: Galatasaray taraftarına bir mesajın?

Arda: Takımlarını çok güzel destekliyorlar.İnşallah böyle devam ederler.

Soru: Türkiye’ye mesajın

Arda: Benden dualarını eksik etmesinler. Ben ülkemi temsil etmeye çalışıyorum en iyi şekilde.

İki mesaj arasındaki 7 fark?

5 yorum:

Pamukk dedi ki...

ardaya haksızlık ettiğinizi düşünüyorum

DodgeRam dedi ki...

Azize cikinca, "bana cok ihtiyaci oldugunu hissettim,hic dusunmeden Fener'e geldim,zaten Galatasaray taraftari bana kufur etmisti" derse sasirmamak lazim:))

ugur dedi ki...

abi eyvallah seninki de bir bakış açısı ve haklı olduğun yerler var, ama sanki galatasaray taraftarı arda'ya hiç ayıp etmemiş gibi bi tavrın olmuş. bana kalırsa arda'ya galatasaray taraftarının yaptığı şey ibneliğin, karaktersizliğin en büyüğü.

AsperAstrum dedi ki...

Arda'nın mesaj vermeye kastığı kadar kasmışsın abi mesaj almaya BAZI noktalarda. Madde 7 ve 8 özellikle.

kutay dedi ki...

@ugur gs taraftarı ayıp etmiş, haksızlık etmiş olabilir, yanlış yapmış olabilir (ki bence 2006-2009 arası aşırı sevgiyle başka türlü bir haksızlık etmiştir) ama şu küfür olayını açıklasın artık. ne zaman küfür etmiş galatasaray taraftarı da 1.5 senedir her mikrofon uzatılınca bunu söylüyor.

@asper 8'de haklı olabilirsin ama 7'de çok haklıyım bence..)