Salı, Temmuz 21

Sporcu Olmak



Sporcuların aldıkları paralar hep tartışılıyor. Çok da anlam veremiyorum. Bir sektörü büyüten onlar ve onların bu pastadan para kazanması oldukça normal. Üstelik yaşadıkları hayatları düşününce, onlara hak vermemek elde değil.

Neslihan Demir, voleybol gibi futbol ve basketbol kadar popüler olmayan bir sporda yer alsa da; bir sporcu.. . Hem de küçük yaştan beri. Yani aslında belki de çocuk işçi diyebilirdik. Socrates'in mayıs sayısında söyledikleri bir parça anlamlandırabilir olayı. 12-13 yaşından 35 yaşına kadar, hem fiziksel hem psikolojik olarak yoğu bir işte çalıştığınızı düşünün.... Bunun adı profesyonel sporculuk;

"Bana hobileriniz ne diye sorarsanız size en sevdiğim rengi söylerim! Maviyi severim ama nelerden hoşlandığımı bilmiyorum. Hoşlanacağım şeyleri yapacak zamanım hiç olmadı. Enstrüman çalabilir miyim bilmiyorum çünkü daha önce denemedim! Paintball oynamaktan hoşlanır mıyım? Hiç yapmadım ki. Hiçbir şey yapmadım. 

Özgeçmişime ne yazabilirim ki? Voleybol bitti ve işe gireceğim, ne yazayım? İyi perde takarım mı? Bulaşıkları güzel yıkarım mı? Özgeçmişimde yazacak hiçbir şeyim yok."

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Basketbolu bu yıl Cska'da bırakan Sasha Kaun da bu sektöre farklı bir gözle bakmamızı sağlayabilir. Ülkelerarası Avrupa basketbol turnuvaları ve Galatasaray'la yaptıkları maçlar sayesinde izleme şansı bulduğum kadarıyla kafamda her zaman yürekli bir basketbolcu imajı çizecek olan Kaun bu kararını basketbol için erken sayılabilecek bir yaşta 29 yaşında verdi. Sebebiyse paslanmadan zaten bir süre sonra şutlanacağı basketbol sektöründen bir diğer işi olan eğitimini aldığı bilgisayar programından ekmeğini kazanmak. Yani hayat eğer babamızdan bize miras kalmadıysa ne kadar yetenekli olsak da rahat değil. Adam sonuçta takımında hayrına çalıştırmıyo seni. Babanın değilse çalıştığın kurum senin onlara kazandırdığından fazlasını vermiyo sana. Şimdi küfür dağılımımızı nasıl düzenleyeceğizi tekrar bi ele alalım. Baba parasıyla herkesimi bünyesinde toplayabilen tüpgaz israflarını mı yoksa emek, yetenek ve diraytle çalıştığı kurumlara aldığından fazlasını kazandıran aslan parçalarına mı?