Pazar, Mayıs 15

The Homesman



Tommy Lee Jones'un ilginç filmleri var. Bu da onlardan biri. İlgi çekici bir hikaye var. Fakat iş bunu film haline getirince hafiften çuvallamışlar. Hillary Swank, çok beğendiğim isimlerden biri değil ama filmin büyük bir kısmında filmi izlenir kılıyor. 

Yeni dönem western'ler böyle ve hoşuma gidiyor. Buna western denir mi ona da emin değilim ama terim 'west'ten türüyorsa, doğru noktadayız. Artık daha az çatışma ve kovalamaca var. O dönemin karakterlerinin iç dünyasına daha çok giriliyor. Belki de çatışmalar, rajonlar, düellolar yeteri kadar tüketildi. Veya artık sinema yapan nesil aksiyonlu filmler çekmek istediğinde 200 sene öncesinden değil teknolojiden, uzaydan, fantastik dünyadan veya süper kahramanlardan besleniyor. Tabi bu genelleme bu filme dahil olamaz, çünkü yönetmen ve senarist şu an 70 yaşında olan, film yapıldığında da 68'inde olan Tommy Lee Jones... Fakat akımlar bulaşıcıdır, gençler; genç kalmak için üretmeye devam edenleri etkilemekte genelde başarılı olurlar.

Bu durumdan memnunum da...  Homesman, kopuk kopuk anlatılıp büyük boşluklarla karşımıza çıksa da sonuna kadar izletiyor. Bir daha dönüp izlemem. Ama bu referans ile hala izlemediğim The Three Burials of Melquiades Estrada ilgimi daha çok çekmeye başladı. Herhalde onu izleyene kadar da iki sene geçer.

Hiç yorum yok: