Cuma, Temmuz 5

Lasciati Andare


Kötü film değil. Fakat eksikleri var. Biraz daha komiklik, biraz daha zekilik katılabilirmiş. Fakat elimize geçen de fena değil. Yaşlı ve entelektüel psikolog Elia, sağlığı ile ilgili sorunlar yaşayınca genç ve güzel bir antrenör olan Claudia ile spor yapmaya başlar. Fakat aynı zamanda bir anne olan Claudia'nın hayatı biraz çalkantılıdır ve Elia da bu çalkantının içine düşer.

Filmin başrolünde; yani Elia karakterinde Toni Servillo var. Servillo'yu La Grande Bellezza'daki Jep olarak hatırlıyoruz. Fakat filmin esas yıldızı bence Ettore rolündeki Luca Marinelli'ydi. Çok kaliteli bir film olmasa da oyuncuların kalitesiyle eğlenceyi veriyor.

"İtalyanlar bize benziyor" demek yeni bir şey değil. Fakat filmlerde bu durum çok bariz ortaya çıkıyor. Herhalde İtalya ve Arjantin bu konuda öndedir. Ülkeler arasında bu kadar ortak nokta bulmak çok zor. Bu filmde de karakterler, tartışmalar, mizah, alışkanlıklar bize çok benziyor. Belki de o nedenle basit kaçan bir filmden bile yeterli eğlenceyi alabiliyoruz.


Hiç yorum yok: