Cuma, Kasım 29

Golo #11



Portekiz Ligi'nde 12. hafta Santa Clara - Boavista maçı ile başlayacak. Yeni hafta başlamadan önce biz 11. haftaya dönelim. Milli maç arası ve kupa mesaisi nedeniyle ligi unutmuştuk. O haftayı, haftanın golü ile yeniden hatırlayalım.

Aslında 11.haftada çok güzel goller atıldı. Rio Ave'den Mane'nin golünde topa dokunuş hiç fena değildi. Famalicao'dan Uros Racic usta işi bir  gol attı. Fakat benim favorim ikisi de değildi. Gerçi objektif bir tercih yaptığımı da söyleyemem. Zira Paços'dan Pedrinho da çok güzel bir gole imza attı. Hatta ligin Youtube kanalı, haftanın golü olarak onu seçti. Fakat Alex Telles de harika bir gol attı ve oyumu aldı.

İki golü kıyasladığımızda; topun süzülüşü, gidişi, kaleye girdiği nokta gibi görselliğe renk katan unsurlarda Pedrinho'nun golü ağır basıyor. Fakat Telles hem daha uzaktan, hem daha zor yerden, hem daha zor bir yere, hem de daha kalabalık bir yerden vuruyor. Üstelik atağın başında orta yapması da önemli. Orta yapıyor, top kafalardan sekip önüne geliyor. O anda "Madem siz atamadınız ben vuracağım" der gibi şutunu çekiyor ve golünü atıyor.

Her iki oyuncunun da golü sol ayakla atması keyiflendirdi. Telles'in Süper Lig geçmişinin de tercihimde payı olduğunu inkar edemem. Galatasaray scout ekibinin yine yenilgilerden sonra eleştirildiği bir dönemde Telles'in önümüze düşmesi de manidar oldu. Brezilyalı oyuncu kaç sene önce gitti ama hâlâ 27 yaşında...

Telles bu sezon şimdiden üç gole ulaştı. Kalan haftalarda iki gol daha atarsa Portekiz Ligi'ndeki en golcü sezonunu geçirmiş olacak. Duran top kullanması bu sayının artacağına dair en önemli delil.  Gerçi Porto, bu sezon o kadar da golcü değil. 11 maçta 22 gol attılar ki; onların genel lig performansına kıyasla düşük bir rakam. Son beş lig maçının dördünde tek gol atabildiler. Marega geçen seneyi aratıyor, Ze Luis de sezon başındaki formunda değil. İş biraz Telles'e, Marcano'ya, Pepe'ye; yani savunmacılara kalıyor.

Bu hafta Porto ile Paços karşı karşıya gelecek. Yani Telles ile Pedrinho. İkisi de çok skorer oyuncular değiller ama bir 'unvan maçı' havasıyla göz gezdireceğim.

Hiç yorum yok: