Çarşamba, Aralık 18

Eva No Duerme


Oyuncu kadrosuna bakınca heyecanlanıp izlediğimiz bir film. Fakat kadro biraz şaşırtıcı. Filmin ilginçliğini karşılamadığını söyleyemeyiz ama oyuncuların süreleri beklediğimiz gibi değildi. Mesela  başrolde gözüken Gael Garcia Bernal çok az gözüküyor; sadece üç dakika. Diğer yandan Denis Lavant daha çok sırtlıyor filmi. Zaten o ikisi adına izlemiştik.

Konu biraz ilginç, anlatım tarzı daha da kafa karıştırıcı. Eva Peron hakkında yapılan onlarca filmden biri ama bu sefer Eva'nın naaşı üzerinden bir hikaye izliyoruz. Gerçek hikaye midir onu da bilmiyorum ama Arjantin tarihinden beslendiği bir gerçek. Ve biz o tarihe de biraz uzak olduğumuz için muhakkak filmdeki birçok kilit noktayı ister istemez pas geçiyoruz.

Kısa süresine rağmen uzun sahnelere maruz kalıyoruz. Bu kötü bir özellik değil ama sıkıştığımız bir sahne olduğunda kurtuluşumuz olmuyor. Oysa sinematografik açıdan ilgi çekici bir yapım. İnsanın bir kere daha izleyesi geliyor. Fakat ikinci izleyişten önce muhakkak Arjantin'in yakın dönem tarihine dair araştırma yapmak şart. Özellikle 1969 olayları hakkında daha derin bilgilere sahip olmak lazım.

Hiç yorum yok: