Pazar, Aralık 29

Golo #14


Geçtiğimiz hafta; daha doğrusu Noel ve yılbaşı tatili öncesinde oynanan son lig haftasında, Portekiz Ligi'nde 23 gol atıldı. Portekiz Ligi için fena bir rakam değil. Fakat haftanın en güzel golünü bulmak kolay olmadı. Bazı haftalarda (mesela bu serinin son yazısı olan 11. haftada) çok güzel goller arasından seçim yapmak zorunda kalıyorduk. Hatta o 11. haftada ilk üçün dışında kalan goller bu hafta zirvenin tartışmasız sahibi olurdu. Bu haftanın en güzel golünü ise o haftalarda direkt elerdik. Kısmet işte...

Bu hafta iki gol arasında gittim geldim ve günün sonunda yine bir Porto golü zirveyi ele geçirdi. Porto - Tondela maçında skoru belirleyen gol, yani haftanın atılan son golü, ödülü kaptı. Otavio'nun golü bireysel güzellikten uzak, hazırlanış bakımından klas bir golü. Paslaşmalar çok güzeldi. Özellikle Jesus Corona'dan gelen son pas çok şıktı. Zaten Corona o akşam çok iyi oynadı ve üç golün ikisinde asist yaptı. Otavio'nun vuruşu da klastı. Brezilyalı oyuncu bu sezon ligdeki ilk golünü de atmış oldu ve ilk golüyle haftanın golü ödülümüze layık oldu.

Bence Otavio'yu zorlayan tek gol ise Gil Vicente'den Bozhidar Kraev'in golüydü. Porto'nun golüne benzer nitelikte. Hızlı çıkarken bir anda set hücumuna dönen Gil Vicente, Guimaraes savunmasını gafil avladı. Öldürücü darbe ise dar alanda kaleci Douglas Renato'ya şık bir çalım atan Kraev'den geldi. Belki de bazıları bu golü Otavio'ya göre daha çok beğenebilir. Bana göre Porto'nun golündeki fark oyuncuların daha hızlı hareket etmesiydi. Gil Vicente oyuncuları ağırdan alınca estetik biraz kaybolmuş...

Öte yandan Kraev'e ufak bir parantez açmak lazım. 22 yaşındaki Bulgar oyuncu sezon başında Danimarka'dan transfer edildi. Sezonun ilk haftasında Porto'ya gol atınca dikkatleri çekti ama sonrasında kayboldu. Aralık ayı ona uğurlu geldi. Önce Sporting'e, sonra da Guimaraes'e gol atarak yeni yıla umutlu girdi. 2020'de gözümüz üzerinde olacak. 

2019'u Otavio'nun golüyle sonlandırdık. Portekiz Ligi'nde 15. hafta maçları 4 Ocak'ta başlayacak. Merakla beklediğimiz maç ise Sporting - Porto mücadelesi olacak. Haftanın golü de ya oradan ya da Benfica - Guimaraes maçından çıkabilir.

GOLO #11

GOLO #7

GOLO #2

Hiç yorum yok: